Autocarul campioanei Oltchim, vandalizat în centrul Zalăului

Deşi ar fi trebuit să fie motiv de sărbătoare pentru toţi iubitorii handbalului din Zalău faptul că „galacticele” de la Oltchim joacă în oraşul de la poalele Meseşului, pentru unii nu înseamnă decât furie, indignare, chiar şi răzbunare.
Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns faptul că, înainte de a intra în oraş, delegaţia clubului Oltchim a fost întâmpinată marţi după-amiaza cu tot felul de mesaje anti-Vâlcea, scrise pe marginea drumului, autocarul clubului din Zăvoi a fost vandalizat în noaptea de marţi spre miercuri.
Întreaga delegaţie a clubului din Zăvoi a fost cazată la Hotelul „Porolissum”, iar autocarul a fost parcat în faţa hotelului. Preşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru, a rămas însă înmărmurit miercuri dimineaţa, când a ajuns în faţa autocarului şi a observat că pe el erau scrise în patru locuri iniţialele echipei zălăuane – HCZ. „Este inadmisibil, domnule, să se întâmple aşa ceva. Nu se poate… Cei care au făcut acest lucru nu sunt oameni. Aştept să vină cei de la poliţie să facem un proces verbal, pentru că va trebui să vopsim tot autocarul”, a afirmat, extrem de dezamăgit, preşedintele Oltchimului.
Prezent la faţa locului, secretarului echipei zălăuane, Gheorghe Sîna, care a şi anunţat Poliţia, nu-i venea să creadă că în mijlocul Zalăului s-a putut întâmpla aşa ceva. „Chiar nu pot să înţeleg cum de nu a văzut nimeni, pentru că este în centrul oraşului, iar zona este iluminată. Am insistat ca Oltchimul să vină să se cazeze la Zalău, pentru că în sezonul trecut s-au cazat la Cluj şi uite ce s-a întâmplat. Efectiv nu pot să cred că cineva a avut atâta tupeu”, a declarat secretarul echipei HC Zalău.
Şeful galeriei echipei zălăuane, Cornel Mândruţ, consideră că nimeni din galerie nu ar fi îndrăznit să facă aşa ceva. „Am ajuns în faţa Hotelului Porolissum în jurul orei 9, după ce am fost sunat de un angajat al Jandarmeriei. Sincer, nu cred că cineva din galerie ar fi putut face aşa ceva. Am fost informat că şi pe Meseş au fost scrise, pe marginea drumului, tot felul de mesaje, la fel ca anul trecut. Şi în 2011 am fost luat eu la răspundere şi până la urmă s-a adeverit că nu a fost nimeni din galerie. Cred că cei din galerie nu au nici acum nicio legătură cu aceste mesaje sau cu ceea ce a apărut pe autocarul Oltchimului. Nici mie nu mi se pare normal ca rivalităţile să ducă până la asemenea gesturi”, este de părere Cornel Mândruţ.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Sălaj, Tincuţa Domuţa, a precizat că există un cerc de suspecţi, iar după audierile acestora va fi stabilit vinovatul. „Poliţiştii au constatat că pe autocarul echipei Oltchim au fost scrise cu spray colorat literele – HCZ. Pe timpul nopţii, autocarul a fost parcat în faţa Hotelului Porolissum, dar nu în parcarea privată a acestuia. Avem deja un cerc de suspecţi, iar după audierile acestora vom putea stabili cine se face vinovat de această faptă”.

11 Thoughts to “Autocarul campioanei Oltchim, vandalizat în centrul Zalăului”

  1. Anonim

    Pe vandal, cica, o sa-l prinda Tincuta, cel putin asa se lauda la Agerpress.

  2. anti Valcea

    Tot Zalaul e anti valcea.

  3. eu

    Handbalul este un sport deosebit de frumos. Si cei care il iubesc ar trebui sa aiba un caracter frumos asa cum il au cei care il joaca.

  4. anti Valcea

    Berbecaru asta a vopsit autocarul ca sa incaseze banii de la firma de asigurari. asta se cheama frauda… maine zgarie un geam, poimaine o oglinda! Incet incet se face bugetul pt champions league….
    liga campionilor interzisa oltenilor!!!!!

  5. alex

    anti Valcea. EI POATE FI ORICE SA FI FACUT ASA CEVA . DE CE NU SI-AU PARCAT AUTOCARUL MAI IN FATA HOTELULUI UNDE AU CAMERE. CA SI ASA SE LAUDA CA AU CAMERE DE FILMAT.

  6. privitor

    Acesta este Zalaul faurit de marele „managar” t.d ! RUSINE ! In loc sa-ti ridici palaria in fata unei valori, dai cu pietre! „BRAVO” TIBI MARC pentru deplina sustinere a echipei si anturajului ei ! sac.

  7. Anonim

    CE SE MAI COPIAZA IN PRESA LOCALA! TOTI V-AU PRELUAT STIREA!

  8. anonim

    cum poti sa intrebi pe hot daca nu stie cine ii hatu .rusine gicule

  9. Anonim

    vandalizare e mult prea mult spus…
    iar daca eu parcam acolo venea „ridicatoru” si mi-o tragea cu „vigilentii pandari”…

  10. Pacat !

    Vandalizat ? poate scris cu rosu. dar pana la vandalizare ….e drum lung . Prilej pentru obsedati de a se adresa prof Tadic. Care a mai dat o lectie de handbal , recunoscuta de adversarii, care nici un moment nu au acuzat clubul sau conducerea de gestul unui neispravit . Dimpotriva ! dar bolnavilor ce sa le ceri….Pacat de eforturile celor din club si autoritatilor care lupta la greu pt imaginea Judetului si a orasului. Vorba profesorului : „Nu exista localitate in lume fara uscaturi , in societate ..

Leave a Comment