Aurel Vlaicu despre sezonul viitor: „Va fi un campionat mai puternic decât cel anterior”

Formaţia zălăuană va începe turneele de verificare la sfârşitul lunii septembrie

CS Volei Municipal Zalău a început pregătirile pentru noul sezon la începutul lunii august, însă antrenorul Aurel Vlaicu nu a putut dispune încă de la prima şedinţă de pregătire de toţi voleibaliştii, în special de o parte din cei transferaţi în această vară.
Lotul a fost completat însă de mai bine de o săptămână, iar pregătirea fizică se apropie de final. „Se ştie că perioada de pregătire fizică este cea mai grea pentru sportivi, pe care jucătorii nu prea iubesc. În opinia mea însă, doar o bună pregătire fizică te poate ţine în priză pentru toată perioada campionatului
„, a declarat Aurel Vlaicu.
Întrebat de ce tot mai multe echipe din Divizia A1 aleg să efectueze pe plan local pregătirea de vară, tehnicianul CS Volei Municipal Zalău a precizat că „înaintea se punea foarte mult accentul pe alergare şi pe rezistenţă, ceea ce în jocul de azi nu ştiu cât de mult îşi mai are rostul, iar condiţiile de care dispunem pe plan local sunt poate mai bune decât într-un stagiu, având în vedere că avem la dispoziţie şi sala de forţă.
Adriano Lamb, Leonardo Dal Bosco, Skoric Vojislav, Marian Bala, Andrei Georgescu şi Gabriel Cherbeleaţă sunt jucătorii transferaţi în această vară de clubul zălăuan, despre care Vlaicu spune că „au făcut o primă impresie bună, însă rămâne de văzut cum se vor comporta pe viitor, după ce vom începe antrenamentele cu mingea”.
Nici celelalte echipe nu au stat cu mâinile în sân, astfel că tehnicianul formaţiei zălăuane consideră că ediţia viitoare de campionat va fi una mai puternică decât cea anterioară. „Nu aş putea spune că Tomis Constanţa rămâne principala contracandidată la titlu, pentru că s-au întărit mult Craiova, Dinamo, dar şi alte echipe. Oricum, părerea mea este că ediţia viitoare de campionat va fi una mai puternică decât cea anterioară. Noi vom încerca să jucăm cât mai bine şi să realizăm ceea ce ne-am propus”, a concihs Aurel Vlaicu.
Primul turneu de verificare pentru CS Volei Municipal Zalău este programat la finalul lunii septembrie, la Cluj, urmat de un nou turneu, la Baia Mare.
Formaţia zălăuană va organiza, şi ea, un turneu de pregătire, la începutul lunii octombrie.

Leave a Comment