Aur şi argint pentru pugiliştii de la CSM Zalău la Cupa României

Sighişoara a fost gazda ediţiei din acest an a Cupei României la Box pentru tineret, eveniment la care au fost prezenţi peste 80 de pugilişti din ţară. Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat şi trei pugilişti de la Clubul Sportiv Municipal Zalău, Paul Magdaş (cat. 91 kg.), Darius Forai (cat. +91) şi Darius Rus (cat. 75 kg). Primii doi pugilişti au fost descoperiţi de antrenorul Ioan Popa, fiind antrenaţi în prezent de Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea.
Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Paul Magdaş, care a cucerit medalia de aur, după trei meciuri spectaculoase. Pugilistul zălăuan a câştigat primul meci înainte de limită, iar în al doilea s-a impus la puncte. A urmat finala împotriva lui Codrin Bendiuc, de la CS Box Club Stejarul Daneş, pe care Magdaş l-a învins înainte de limită.
Pe podium a urcat şi Darius Forai, care a obţinut argintul la plus 91 de kilograme, fiind învins în finală de Andrei Grigore, din Târgovişte.
Cu toate că nu a reuşit să obţină nicio medalie, Adrian Rus a făcut şi el o figură frumoasă la Cupa României de la Sighişoara, pierzând în faţa clujeanului Alin Bodea, multiplu campion naţional.
„Obiectivul clubului pentru această competiţie a fost câştigarea a două medalii, iar noi l-am depăşit, deoarece am obţinut un aur şi un argint. O impresie bună mi-a lăsat şi Adrian Rus, care a avut ghinionul să-l întâlnească pe multiplul campion naţional. Este, însă, un sportiv cu potenţial şi cred că va demonstra acest lucru la Campionatul Naţional”, a declarat antrenorul Ioan Dragoş.
Cupa României pentru tineret a fost organizată în perioada 2 – 6 iunie, în Sala Polivalentă „Radu Voina” din Sighişoara, în organizarea CS Box Club Stejarul Daneş, Primăria Sighişoara, Primăria Daneş şi Federaţia Română de Box.

Leave a Comment