“Șoferi” fără permis de conducere, depistați în trafic

Patru persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 79 de ani, care au ieşit zilele trecute cu vehiculele pe drumurile publice fără să deţină permis de conducere, au fost depistate în trafic de poliţiştii sălăjeni.

Joi, 5 iulie în jurul orei 8, poliţiştii Postului de Poliție Poiana Blenchii s-au sesizat din oficiu despre faptul că miercuri, 4 iulie a.c., la ora 22.15, un tânăr de 24 ani, din comuna Poiana Blenchii, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Comunal 39, pe direcţia Poiana Blenchii-Gostila, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar. În urma impactului nu au rezultat victime, doar pagube materiale. Verificările fectuate de poliţişti au stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere.

În aceeaşi zi, la ora 13, poliţiştii şimleuani, în timp ce acţionau pe Drumul Naţional 1H, în localitatea Nuşfalău, au depistat un bărbat de 35 de ani, din comuna Nuşfalău, care conducea mopedul fără a poseda permis de conducere.

O faptă de acest gen a fost constatată joi, 5 iulie, la ora 16, şi de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna. Ghinionistul a fost un bărbat de 79 de ani, din comuna Sîg. Acesta a fost identificat în timp ce conducea tractorul fără a deţine pemis de conducere.

Seara, la ora 21, poliţiştii zălăuani au depistat un adolescent de 17 ani, din Zalău, în timp ce circula cu un ATV neînregistrat/neînmatriculat pe strada Gheorghe Pop de Băseşti. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În toate cazurile, oamenii legii au întocmit dosare penale pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de Codul Penal.

Polițiștii rutieri au depistat în primul semestru din acest an, 44 de persoane care au condus vehiculele fără a deține permis de conducere. Alte 21 de persoane au fost depistate în timp ce conduceau vehiculele pe drumurile publice cu permis necorespunzător categoriei în care era încadrat vehiculul respectiv.

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment