Atmosferă incendiară la prima gală de box profesionist din Zalău

Aproximativ 1500 de persoane au fost prezente vineri seara în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici” din Zalău, pentru a urmări prima gală de box profesionist organizată în Sălaj.

Evenimentul a cuprins 10 meciuri, şapte pentru palmares şi trei pentru centuri, fiind pusă în joc o centură  internaţională UBF şi două centuri internaţionale IBF. O parte dintre meciuri au fost foarte atractive, cu sportivi ce au dat dovadă de o pregătire atât fizică, cât şi tehnică foarte bună, stârnind, în dese rânduri, aplauzele publicului.

Un meci interesant a fost la categoria plus 90 kilograme, unde românul Cristian Filip l-a învins înainte de limită pe sârbul Dejan Bubic. Clujeanul Tamer Manghoub, a fost unul dintre pugiliştii care a impresionat la gala de vineri, acesta fiind pregătit de Victor Lupo, cel care-l antrenează şi pe Andrei Florian. Manghoub s-a impus la categoria 79,3 kilograme în faţa sportivului din Republica Moldova, Andrei Sanjura.

Pentru centura UBF au urcat în ring englezul Jack Scott şi bosniacul Leon Maric, primul câştigând meciul. Prima centură IBA a fost câştigată de românul Daniel Buciuc, acesta învingându-l la puncte pe Pablo Mendoza, din Nicaragua.

În main event-ul serii, pentru titlul IBA Internatioan la categoria 76,2 kilograme, s-au duelat sălăjeanul Andrei Cristian Florian şi bosniacul Sladan Janjanin. Deşi acesta din urmă are un palmares impresionant, cu 40 de meciuri, dintre care 26 câştigate înainte de limită şi 13 pierdute, a cedat în faţa sportivului din Crişeni. Florian a câştigat prin abandon în repriza a patra, antrenorul lui Sladan Janjanin aruncând prosopul după ce bosniacul a fost pus la podea de două ori.

„O seară magică pentru mine și sper că și pentru voi. În primul rând, îi mulțumesc Lui Dumnezeu, deoarece doar datorită Lui mă aflu în această poziție la care pot spune că doar visam de ani de zile. Vreau să le mulțumesc tuturor sponsorilor care au făcut posibilă desfăşurarea acestui eveniment pe care-l pregătim de cinci luni. Nu în ultimul rând, vreau să vă mulțumesc tuturor celor prezenți în sală, vouă vi se datorează această seara memorabilă. Mă bucur că, împreună cu echipa mea,  am putut să vă oferim un show pe cinste pe care sper că nu îl veți uita curând”, au fost cuvintele lui Andrei Florian la finalul meciului în care a câştigat prima centură IBA din carieră.

Printre invitaţii Galei „Florian Fighting Championship” s-au numărat Stephane Cabrera, vicepreşedintele Asociaţiei Internaţionale de Box, dar şi trei campioni români: Ronald Gavril, Alexandru Jur şi Flavius Biea. Alături de aceştia s-a aflat şi Ana Maria Prodan, cea care are o relaţie de iubire cu Ronald Gavril, cei doi urmând să se căsătorească.

Având în vedere că evenimentul de vineri s-a organizat şi sub denumirea de „Memorialul Rudel Obreja”, la gală a fost prezentă şi Antonia Obreja, soţia regretatului Rudel Obreja, aceasta ocupând funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Box (LPF). Florin Moculţan, vicepreţedintele LPF, a fost şi ele prezent alături de alţi oameni de marcă din lumea boxului românesc.

Nu au lipsti nici oficialităţile locale, fiind prezent Dinu Iancu Sălăjanu – preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Ionel Ciunt – primarul Zalăului, subprefectul Alexandru Pura, fostul subprefect Florin Florian, europarlamentuarul Cristian Terheş şi Călin Morar – primarul comunei Crişeni. Centura IBF i-a fost înmânată sportivului sălăjean de către preşedintele CJS, Dinu Iancu Sălăjeanu şi de către primarul Călin Morar.

Organizatorii evenimentului, în frunte cu Viorel Plosca – arbitru internaţional şi vicepreşedintele Ligii Profesioniste de box, au acordat plachete în semn de recunoştinţă autorităţilor locale, dar şi unor sponsori şi colaboratori.

Atmosfera a fost una incendiară, în special la cele trei meciuri în care s-au pus în joc centurile internaţionale, iar publicul prezent a putut „savura” o parte din ceea ce înseamnă boxul profesionist.

 

One Thought to “Atmosferă incendiară la prima gală de box profesionist din Zalău”

  1. […] rânduri, aplauzele publicului. Un meci interesant a fost la categoria plus… Articolul Atmosferă incendiară la prima gală de box profesionist din Zalău apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment