Atletul Cătălin Marian, dublu vicecampion naţional

Federaţia Română de Atletism a programat la finalul săptămânii trecute Campionatul Naţional rezervat juniorilor II, concurs la care au fost prezenţi şi atleţi legitimaţi la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău şi Clubul Sportiv Şcolar Zalău.
Cele mai bune rezultate au fost obţinute de Marian Cătălin, atlet în cadrul LPS „Avram Iancu” Zalău, pregătit de profesorul Teodor Bidian. Sportivul zălăuan a devenit dublu vicecampion naţional în probele de 5.000 şi 3.000 de metri, după ce în cea de-a doua probă a obţinut medalia de argint şi la Campionatul Naţional din luna februarie, organizat în sală.
Cursa de 5.000 de metri a avut loc sâmbătă, în prima zi de concurs, iar lupta pentru medalia de aur s-a dat între Marian Cătălin şi Dorin Rusu, un atlet din Rădăuţi, care a obţinut medalia de aur la „Naţionalele” din iarnă. Rusu a obţinut şi de această dată titlul naţional, în timp ce atletul zălăuan a devenit vicecampion naţional, terminând cursa la numai două secunde în spatele sportivului din Rădăuţi.
În cadrul aceleaşi curse, Claudiu Meleg (LPS „Avram Iancu” Zalău) s-a situat pe locul 10, Constantin Cristescu (LPS „Avram Iancu” Zalău), pe locul 13, în timp ce Andrei Oneş, de la CSS Zalău, a fost nevoit să abandoneze cursa.
Cătălin Marian s-a clasat pe locul doi şi în cursa de 3.000 de metri, desfăşurată duminică, la şase secunde şi 14 sutimi în spatele atletului de la CSS Rădăuţi, Dorin Rusu. Andrei Oneş, de la CSS Zalău s-a clasat pe 18, în timp ce Claudiu Meleg s-a situat pe poziţia a 19-a.
„Sunt rezultate bune, două medalii de argint, dar pe viitor îmi doresc să devin campion naţional. Sper să obţin titlul naţional în toamnă, la Campionatul Naţional de Cros şi să câştig o medalie şi cu echipa”, ne-a declarat sportivul.
„Sunt mulţumit de rezultatele obţinute de Cătălin Marian. Având în vedere că este vicecampion naţional de sală înproba de 3.000 de metri, mă aşteptam la aceste rezultate. Sportivul din Rădăuţi, care a devenit campion naţional, a efectuat o pregătire centralizată. Cătălin a făcut zilnic câte un antrenament, fiindcă dorinţa mea este ca el să confirme la juniori I şi, dacă doreşte să continue acest sport, la tineret şi chiar la seniori. Cursa de 5.000 de metri, desfăşurată în prima zi, a fost destul de uşoară. Sportivul de la Rădăuţi s-a plasat în mijlocul plutonului, dorind să-şi ajute un coleg în obţinerea unei medalii. Mi-a dat seama de „jocurile” acestei curse, dar l-am lăsat pe Cătălin să se bată în final pentru medalia de aur. Diferenţa a fost de numai două secunde. A doua zi, am făcut o cursă întinsă în proba de 3.000, mai ales că sportivul din Rădăuţi nu i-a mai făcut „jocurile” colegului său. Cătălin s-a desprins pe ultimii 600 de metri, dar sportivul din Rădăuţi are o viteză mult mai bună decât el, iar pe ultimii 180 de metri a revenit şi l-a depăşit pe Cătălin”, a afirmat şi antrenorul Teodor Bidian.
La aruncarea greutăţii, CSS Zalău l-a avut ca reprezentant pe Florin Matei, acesta ocupând locul 12 la final. Raul Berbenţi, de la LPS „Avram Iancu” Zalău, s-a situat pe locul 18 în proba de 2.000 de metri obstacole.
Zalăul a avut doi reprezentanţi în proba de aruncare a suliţei, Ilea Sergiu (LPS „Avram Iancu” Zalău) a ocupat poziţia a zecea, iar pe locul 13 s-a situat Gelu Turca (CSS Zalău).

Leave a Comment