Atletul Cătălin Marian, campion naţional în proba de 10.000 de metri

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Atletism, rezervat juniorilor I, a fost una reuşită pentru sălăjeanul Cătălin Marian, sportiv legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău. Atletul antrenat de Teodor Bidian a luat startul în cursa de 10.000 de metri, fiind prima sa cursă de acest gen pe pistă, celelalte desfăşurându-se pe şosea. Marian a avut o prestaţie bună, reuşind să devină campion naţional la finalul cursei, parcurgând cei 10 kilometri în 33 de minute, 12 secunde şi 36 de sutimi.
„Cătălin Marian a ascultat indicaţiile pe care i le-am dat înaintea cursei şi totul a decurs bine până la final. În prima parte, la conducere s-a aflat sportivul din Sighişoara (Miklos Rareş Imre, n.r.), iar în partea a doua, Cătălin a trecut în faţa acestuia. Este un rezultat care ne onorează”, ne-a declarat Teodor Bidian.
Atletul din Sighişoara, Miklos Rareş Imre, a terminat cursa cu timpul de 33 de minute, 34 de secunde şi 70 de sutimi, iar pe poziţia a treia s-a situat Claudiu Meleg, un alt atlet al LPS „Avram Iancu” Zalău, pregătit tot de Teodor Bidian. Poziţia a şaptea a fost ocupată de Gruia Luca, tot de la LPS „Avram Iancu” Zalău, iar pe locul nouă s-a clasat Soos Koppany, de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău.
Zalăul a avut reprezentanţi şi în cursa de 5.000 de metri, cel mai bun rezultat fiind obţinut de Cătălin Marian, care s-a clasat pe poziţia a cincea.
„Pentru Cătălin Marian, a fost cel mai bun rezultat din acest sezon în proba de 5.000 de metri”, ne-a informat antrenorul Bidian.
În cadrul aceleaşi probe, Claudiu Meleg s-a clasat pe locul nouă, iar Soos Kopany, de la CSS Zalău, a ocupat poziţia a XIX-a.
Raul Crecan, sportiv legitimat la CSS Zalău şi pregătit de Nelian Ianchiş, a avut o evoluţie ştearsă la ediţia din acest an a Campionatului Naţional. Atletul zălăuan a fost nevoit să abandoneze atât cursa de 3.000 de metri, cât şi pe cea de 800 de metri.
Campionatul Naţional de Atletism, rezervat juniorilor I, a avut loc la finalul săptămânii trecute, la Piteşti.

Leave a Comment