Atleţii zălăuani au urcat pe podium la „Ziua Alergării de la Oradea”

Peste 800 de sportivi au luat startul la ediţia din acest an „Zilei Alergării de la Oradea”, eveniment la care au au fost prezenţi şi atleţii zălăuani Paula Todoran (CSM Zalău) şi Luca Gruia (Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău). Paula Todoran a luat startul în cursa de 10.000 de metri şi a continuat cu cea de semimaraton, iar Luca Gruia a alerga doar în cadrul cursei de semimaraton.
Sportiva pregătită de Mirel Seişanu a ocupat prima poziţie la finalul probei de 10.000 de metri, iar în clasamentul final al cursei de semimaraton s-a situat pe poziţia secundă, după etiopianca Agnes Chebet. Aceasta a terminat cursa cu timpul de o oră, 14 minute şi 30 de secunde, iar atleta de la CSM Zalău a parcurs distanţa de semimaraton într-o oră, 14 minute şi 44 de secunde.
Aflat în ultimul an la categoria juniori, Luca Gruia a concurat într-o cursă la care au luat startul şi seniori, iar la final a reuşit să urce pe ultima treaptă a podiumului. Acesta a reuşit să stabilească chiar un record personal, terminând cursa într-o oră, 14 minute şi 15 secunde.
Pentru Paula Todoran urmează o altă cursă la finalul săptămânii viitoare, cea de semimaraton din carul Maratonului Internaţional al Bucureştiului. Atleta zălăuană este câştigătoarea de anul trecut a Maratonului Internaţional al Bucureştiului, fiind prima atletă din România care câştigă acest concurs. „Anul acesta am de ales între Campionatul Balcanic de Maraton şi Campionatul Naţional, iar cel de-al doilea concurs va avea loc în cadrul Maratonului Internaţional al Bucureştiului. Eu îmi doresc să particip la Campionatul Balcanic de la Podgorica (Serbia), iar în cadrul Maratonului Internaţional de la Bucureşti voi lua startul în cursa de semimaraton. Ar fi foarte greu pentru mine să alerg două curse de maraton în decurs de trei săptămâni. Poţi să alergi, dar nu ai cum să dai şi randament”, ne-a declarat Paula Todoran.
La Campionatul Naţional de Maraton de la finalul săptămânii viitoare va lua startul şi Daniela Cîrlan, sportivă originară din Sibiu, dar legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău şi pregătită de antrenoarea Lorena Boberschi.

Leave a Comment