Atleţii veterani din Sălaj s-au remarcat la Campionatul Naţional

Sala de atletism a Complexului Sportiv „Lia Manoliu” a fost la finalul săptămânii trecute gazda Campionatului Naţional de Atletism rezervat veteranilor. Numărul celor prezenţi a fost destul de mare, iar printre aceştia s-au numărat şi trei veterani ai atletismului: Lidia Angelescu, Rodica Prodan şi Petru Bologa.
Pentru Lidia Angelescu a fost o premieră prezenţa la Campionatul Naţional, acesta reuşind să urce două două ori pe podium. Cel mai bun rezultat a fost obţinut în proba de 400 de metri, la finalul căreia, zălăuanca a trecut prima linia de sosire, iar cel de-al doilea rezultat notabil a fost obţinut în proba de 60 de metri, unde Lidia Angelescu s-a situat pe poziţia secundă.
Rodica Prodan, multiplă campioană naţională şi campioană balcanică în probele rezervate veteranilor, s-a clasat de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Aceasta a obţinut locul I în proba de 200 de metri şi în cea de 60 de metri, iar la finalul cursei de 3000 de metri, s-a situat pe poziţia secundă.
Nelipsit de la astfel de competiţii, chiar dacă a împlinit vârsta de 80 de ani în toamna anului trecut, Petru Bologa s-a întors cu trei medalii de la Campionatul Naţional de la Bucureşti. Polisportivul zălăuan a concurat în proba de aruncare a greutăţii, unde a obţinut locul doi, la 800 de metri şi la 1.500 de metri, clasându-se tot pe poziţia secundă şi la ultimele două probe.
Campionatul Naţional de Atletism rezervat veteranilor şi organizat în sală este un concurs organizat de Federaţia Română de Atletism, prin Comisia Atleţilor Masters.
Pentru veteranii atletismului din Româna urmează alte trei competiţii importante: Campionatul Naţional de Cros, 7 aprilie, la Piteşti, Campionatul Naţional de Alergare şi Marş pe Şoşea, 5 mai, la Piteşti şi Campionatul Naţional de Semimaraton (în cadrul Semimaratonului Internaţional de la Bucureşti), din 13 mai.
Numărul mare de participanţi prezenţi şi la ediţia din acest an a „Naţionalelor” de sală rezervate veteranilor, demonstrează încă o dată atletismul este unul dintre cele mai îndrăgite sporturi, putând fi practicat până la o vârstă înaintată.

Leave a Comment