Atleţii de la LPS „Avram Iancu” Zalău, trei medalii la naţionale

Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău a participat cu trei echipe la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Cros, rezervat juniorilor, tineretului şi seniorilor.

Cele mai bune rezultate le-au obţinut echipa de junioare şi de juniori III, ambele medaliate cu bronz şi Cătălin Marian, medaliat tot cu bronz la individual, la categoria juniori III.
Cea mai bună clasare din echipa de junioare III a avut-o Denisa Şomai – locul 17, urmată de Patricia Prodan – locul 19, Solyom Szekeres şi Brigitta Timea, ambele locul 37 şi Melinda Adi, locul 38.
Alături de Cătălin Marian, medaliat cu bronz, din echipa de juniori III au mai făcut parte: George Claudiu Meleg – locul opt, Dan Florescu – locul 26, Rareş Nisipeanu – locul 29, Adrian Meleg – locul 31 şi Raul Berbenţi – locul 36.
În clasamentul pe echipe, juniorii III s-au clasat la patru puncte în spatele ocupantei locului doi, LPS Botoşani.
Formaţia de juniori I nu a avut o evoluţie foarte bună, clasându-se doar pe poziţia a X-a din 16 echipe participante. Cosmin Crăciunaş a avut cea mai bună evoluţie, locul 22, în timp ce Paul Parnău s-a clasat pe poziţia a XXIV-a. Cosmin Leţ a ocupat locul 55, iar Dinu Puşcaş, locul 92.
De pregătirea sportivilor se ocupă profesorii: Teodor Bidian, Mirel Seişanu, Paula Todoran, Lucian Bârlogeanu şi Eleonora Bot.
La Campionatul Naţional de Cros de la Botoşani a participat şi Raul Crecan, de la CSS Zalău, sportivul pregătit de Nelian Ianchiş având o evoluţie bună, în ciuda faptului că a concurat cu adversari mai mari chiar şi cu trei ani decât el. La categoria juniori II, Crecan s-a clasat pe locul patru, în timp ce în clasamentul juniorilor I a ocupat poziţia a XI-a.
La Campionatul Naţional au participat 667 de atleţi, dintre care 306 la feminin şi 361 la masculin, de la 79 de cluburi din România.

Leave a Comment