Atletic Zalău, între primele opt echipe din România la „Trofeul Gheorghe Ene”

Calificată în toamna acestui an, în premieră, la faza zonală a „Trofeul Gheorghe Ene”, după ce a câştigat faza judeţeană, Atletic Zalău a câştigat toate cele trei meciuri din cadrul penultimei faze a competiţiei, obţinând calificarea la turneul final.

După două turnee la finalul cărora a reuşit să se claseze pe primul loc, Atletic Zalău a obţinut, în premieră, calificarea la turneul zonal din cadrul „Trofeului Gheorghe Ene”, competiţie organizată de Federaţia Română de Fotbal în colaborare cu Asociaţiile Judeţene de Fotbal.
În cadrul competiţiei au fost organizate opt turnee zonale, iar echipa pregătită de Claudiu Cornaci a evoluat în Zona 8, alături de FC Mara Baia Mare, Viitorul Marghita şi Primavera Satu Mare, ultima fiind şi gazda competiţiei. Întrecerea a avut loc marţi şi miercuri, iar la finalul competiţiei, echipa zălăuană a obţinut cele mai bune rezultate şi, totodată calificarea între cele mai bune opt echipe din România la categoria de vârstă 2007.
„Este o performanţă de care ne bucurăm toţi cei care avem activitate la clubul Atletic Zalău. Îi felicit pe toţi copiii, pe părinţii acestora şi ne dorim să facem o figură frumoasă şi la turneul final, chiar dacă echipele vor fi mult mai bune. Avem o echipă foarte bună la această categorie, iar acest lucru l-am demonstrat nu doar la faza judeţeană, ci şi la turneul zonal de la Satu Mare”, a declarat antrenorul Claudiu Cornaci.
Atletic Zalău a câştigat toate cele trei partide susţinute, iar cel mai bun marcator al turneului a fost desemnat zălăuanul Florin Varga, cu nouă goluri marcate. În primul meci, zălăuanii i-au învins cu scorul de 4 – 2 pe maramureşenii de la FC Mara Baia Mare, toate cele patru reuşite fiind semnate de Florin Varga. A urmat victoria cu scorul de 2 – 0 în faţa gazdelor de la Primavera Satu Mare, ambele goluri fiind înscrise tot de Varga. Ultimul meci a avut loc ieri dimineaţă, iar Atletic s-a impus cu 5 – 2 în faţa juniorilor de la Viitorul Marghita. Trei goluri au fost marcate de Varga, unul de Alexandru Dohan, iar altul de Vlad Naghiu.
O astfel de performanţă a mai obţinut în ultimul deceniu doar Viitorul Zalău, echipă care a obţinut şase calificări la turneele finale, iar în 2009 a fost la un signur meci distanţă de a deveni campioană naţională.
CS Atletic Zalău: Davide Pop, Alexandru Cîmpean, Alexandru Centea, Alexandru Dohan, Florin Varga, Vlad Naghiu, Szucs Alexandru, Cătălin Molnar, Irinel Hendea, Daniel Lucaciu şi Bogya Istvan. Antrenor: Claudiu Cornaci

One Thought to “Atletic Zalău, între primele opt echipe din România la „Trofeul Gheorghe Ene””

  1. Anonim

    felicitari copiilor si antrenorului!

Leave a Comment