Astra Giurgiu, o nouă campioană surpriză?

După Unirea Urziceni şi Oţelul Galaţi, campioane-surpriză ale fotbalului românesc în ultimii ani, Astra Giurgiu este aproape să îşi treacă în palmares primul titlu din istorie în Liga I. Un titlu, oarecum meritat, după rezultatele înregistrate pe teren, însă, dacă ar fi să privim în detaliu problema câştigării campionatului de către giurgiuveni, există multe aspecte prin care Astra a fost, într-un mod sau altul, avantajată să obţină această performanţă.
Astra a învins Steaua în „finala campionatului” şi s-a desprins la şase puncte în fruntea ierarhiei din Liga I, iar titlul pentru giurgiuveni este doar o chestiune de timp, chiar dacă unii spun că se pot întâmpla şi minuni în Săptămâna Mare.
„Finala campionatului” a fost decisă de două lovituri de pedeapsă acordate de un arbitru care, la doar câteva zile oficia la fel de „bine” o semifinală de Cupa României între Steaua şi Dinamo.
În ciuda faptului că giurgiuvenii nu au cucerit niciodată campionatul la fotbal, stadionul a fost mai mult gol decât plin la „finala” cu Steaua. Atmosfera dezolantă a fost completată şi de incidentul violent de la finalul partidei, când antrenorul gazdelor, Marius Şumudică, şi preparatorul fizic al oaspeţilor, germanul Thomas Neubert, s-au luat la bătaie.
Dacă va rezista până la finalul sezonului pe primul loc, Giurgiu va deveni al doilea cel mai mic oraş din România care dă o campioană în fotbalul românesc, după Urziceni.
Steaua are 26 de titluri în palmares, iar cel cu numărul 27, părea să fie, la un moment dat, la îndemâna „roş-albaştrilor”, chiar dacă nu se situau pe primul loc. Echipa lui Reghecampf s-a scufundat, însă, tocmai când trebuia să vâslească mai bine, iar acum, şansele la titlu s-au transformat în vise care numai Gigi Becali crede că mai pot fi îndeplinite.
Astra va câştiga titlul în proporţie de 99,9 la sută, însă, patronul giurgiuvenilor, Ioan Niculae, are probleme cu legea, fiind condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare. În aceste condiţii, ne întrebăm, cum va arăta viitoarea campioană Astra Giurgiu peste un sezon sau două? Va avea, oare, soarta campioanelor Unirea Urziceni şi Oţelul Galaţi, a căror foşti jucători, au şi uitat probabil pe unde şi-au „dosit” medaliile de campioni? Nici lor nu le mai vine să le scoată de la naftalină, având în vedere că au devenit campioni ai României cu două echipe ce sunt date astăzi uitării.
Astra Giurgiu va deveni campioană într-un an în care fotbalul românesc nu a avut nicio reprezentantă în grupele cupelor europene, iar perspectivele pentru stagiunea viitoare sunt la fel de „încurajatoare”.

One Thought to “Astra Giurgiu, o nouă campioană surpriză?”

  1. Tăunu

    Surpriză şi nu prea. Au stat de pază arbitrii care au suflat în pânze Astrei, ce a făcut colţescu cu tri goluri perfect valabile anulate, într-un singur meci, steliştilor, este fără precedent. Tot fără precedent este modul scandalos în care FRF îl ţine în braţe pe acest ţâgan circar de antrenor.Cică, îl sancţionează da, de la vară, pe perioada vacanţei competiţionale !

Leave a Comment