Arbitru sechestrat la Nuşfalău

Centralul partidei CS Barcău Nuşfalău – Favorit Dobrin (1 – 2), Cătălin Roşu, susţine că primarul comunei Nuşfalău, Radu Mate, împreună cu o altă persoană din conducerea clubului, l-au ţinut cu forţa într-un vestiar timp de aproximativ 15 minute

Liga a IV-a de fotbal pare să fie, mai nou, o ligă a scandalurilor şi a bătăilor. După ce în prima etapă, arbitrul Robert Goie a fost lovit de jucătorul Robert Niculăuţ, în timpul jocului dintre Olimpic Bocşa şi Unirea Mirşid, un alt arbitru a fost agresat duminică, la finalul partidei dintre CS Barcău Nuşfalău şi Favorit Dobrin.
Deciziile centralului Cătălin Roşu, în special din partea secundă a întâlnirii, l-au deranjat pe primarul Nuşfalăului, Radu Mate, acesta cerându-i explicaţii arbitrului la sfârşitul partidei. „Toată lumea părea mulţumită de arbitraj la finalul jocului. Jucătorii echipei gazdă chiar au venit şi au dat mâna cu mine, chiar dacă, oarecum, erau supăraţi pentru rezultat, fiindcă la pauză au avut avantaj. Însă, când am intrat pe tunelul ce duce spre vestiare, am fost prins de umăr şi impins în vestiarul arbitrilor. Domnul primar Radu Mate şi încă un oficial al gazdelor s-au pus în uşă şi nu m-au lăsat să ies timp de câteva minute. M-au bruscat şi m-au înjurat, dar la un moment dat am reuşit să ies din cabina arbitrilor. Au venit după mine, m-au împins şi am căzut pe holul de la vestiare. M-am ridicat repede, dar am fost împins, din nou, într-o altă încăpere.. Acolo m-au ţinut aproximativ 15 minute. Am rămas doar cu domnul primar şi cu celălalt oficial, iar cei doi m-au înjurat, m-au ameninţat şi m-au îmbrâncit. Oamenii de ordine stăteau în uşa de la vestiar şi nu lăsau pe nimeni să intre. La un moment dat, a reuşit să pătrundă delegatul echipei gazdă, Dan Mate, care i-a calmat pe doi”, ne-a relatat arbitrul Roşu Cătălin, care a întocmit un raport suplimentar şi va depune o plângere la Poliţia Zalău.
De cealaltă parte, primarul comunei Nuşfalău, Radu Mate, recunoaşte că l-a jignit pe centralul partidei, însă susţine că nu se pune problema ca acesta să-l fi agresat sau înjurat pe arbitrul întâlnirii. „Nici măcar nu l-am înjurat. I-am spus doar că este un porc şi un nesimţit pentru modul în carea arbitrat. Nu poate fi vorba de o sechestrare, din moment ce uşa vestiarului era deschisă. Mama lui m-a sunat deja şi m-a ameninţat că mă desfiinţează. Aştept însă raportul observatorului (Leontin Moga, n.r.), fiindcă vreau să văd dacă va relata în mod corect ce s-a întâmplat. Ceea ce afirmă arbitrul sunt de domeniul science fiction. Eu ştiu ce am făcut. Nu l-am lovit, nu l-am bruscat şi nici nu l-am sechestrat. L-am chemat într-o încăpere să-mi explice de ce şi-a bătut joc de noi. La pauză am coborât din tribună, m-am dus la observator şi l-am întrebat dacă i se pare normal modul în care suntem arbitraţi, iar domnul Moga mi-a spus că va avea o discuţie cu Roşu. Efectiv şi-a bătut joc o comună întreagă prin modul în care a arbitrat”, susţine edilul Nuşfalăului.
Observatorul partidei de la Nuşfalău, Leontin Moga, a precizat că, în drumul spre vestiare, centralul Cătălin Roşu a fost dirijat intenţionat de către oamenii de ordine spre încăperea unde se aflau primarul şi ceilalţi oficiali. „Au fost câteva greşeli inerente de joc, din cauza tensiunii create în teren, dar s-au făcut împotriva ambelor echipe. La final, jucătorii şi-au dat mâna, s-au felicitit şi părea că totul va fi ok. În drumul spre vestiare însă, arbitrul Roşu a fost dirijat de câteva persoane într-o încăpere unde se aflau primarul şi o parte dintre sponsori. Uşa a fost blocată, noi nu am avut acces, iar în acea încăpere, cei doi oficiali au purtat discuţii neprincipiale cu arbitrul”, ne-a declarat observatorul întâlnirii, care a relatat cele întâmplate şi în raportul întocmit la finalul jocului.
Având în vedere că este al doilea eveniment de acest gen din actualul sezon, deşi s-au scurs doar două etape, conducerea Comisiei Judeţene de Arbitri (CJA) din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Sălaj ar trebui să ia atitudine.
Dureros este însă şi faptul că greşelile de arbitraj persistă de la o etapă la alta, iar numărul redus al arbitrilor care activează în campionatele judeţene împiedică conducerea CJA să-i sancţioneze pe aceştia conform regulamentului.

Alte articole

6 Thoughts to “Arbitru sechestrat la Nuşfalău”

 1. saka

  Nu ti rusine primar care dosr injura jucatorii,oficialii adversi si arbitri!esti o rusine pt comuna pe care o reprezinti!sunt convins ca in mintea ta bolnava ti-ar fi placut ca in locul baiatului care a arbitrat si care sigur nu are nici macar 20 de ani,sa fi fost un copil de-al tau care sa aiba ce iti povesti acasa,de frica prin care a trecut,el incercand doar sa imparta dreptatea pe care o poate intelege la 18-20 de ani!iar africanu de osz sa se duca in lumea lui plina de minciuni si sa nu mai apara in preajma vreunui eveniment sportiv.Rusine sa va fie babalacilor fara creier

 2. ion ion

  saka! mai baiete cu cine ai facut scoala ca tare le ametesti cu scrisul.Eu te informez ca un meserias trebuie sa-si faca lucru bine. Daca nu sa se lase de meserie,ma refer la acest arbitru,mai ales ca in fotbal o greseala poate schimba rezultatul radical.Presupun ca este si retribuit din banii sportului salajean pe care acesti arbitrii i-si permit sa-l denatureze

 3. 12

  Acest asazis Radu Mate nu se poate numi primar!Aceasta mizerie de om nu ar trebui sa reprezinte o comuna!Este inadmisibil ca un „lider”sa faca asa ceva.Rusine domnule primar!!Sper sa primesti pedeapsa cuvenita!Societatea nu are nevoie de animale,iar acest om nu se poate numi om!

 4. ion ion

  dute tu ma 12
  asei fotbalu la noi
  arbitru daca greseste
  RADU MATE il sfadeste
  tu ca cetatean nasfalauan
  uitate ma prin comuna
  sa vezi cate au crescut
  si daca-i crept sa te f……

  1. ion ion

   crept=drept
   scuza graba

Leave a Comment