Arbitrii sălăjeni au boicotat prima etapă din Liga a IV-a

„Prefer să plătesc un barem mai mare şi să am parte de un arbitraj de calitate, decât să plătesc nişte arbitri care şi-au bătut joc de fotbalul sălăjean prin ceea ce au făcut duminică”, a tunat primarul comunei Nuşfalău, Radu Mate

Drepturi la replică, proteste şi boicot au fost câteva dintre activităţile pe care le-au avut arbitrii sălăjeni în ultima perioadă. Deranjaţi probabil de faptul că noua conducere a AJF Sălaj nu este cea pe care şi-au dorit-o majoritatea dintre ei, arbitrii s-au gândit să continue „show-ul” prin neprezentarea la meciurile din cadrul primei etape a returului Ligii a IV-a, programată duminică, 22 martie. Majoritatea arbitrilor delegaţi la jocurile din prima etapă nu s-au prezentat la meciuri, însă, în ciuda acestui boicot, un singur meci a fost amânat, cel dintre Benfica Ileanda şi Real Crişeni. Observator la acest joc a fost delegat Vasile Stâncel, însă, nici unul dintre delegaţii celor două echipe nu au fost de acord ca acesta să conducă jocul, astfel că partida s-a amânat.
„Prin gestul pe care l-au făcut arbitrii care nu s-au prezentat la meci au dat dovadă de lipsă de seriozitate şi de lipsă de respect faţă de echipele din campionat. Sper să se ia măsuri împotriva lor, iar dacă va fi nevoie, vom aduce arbitri din alte judeţe”, a declarat Marin Dobocan, preşedintele clubului Real Crişeni, care este şi reprezentantul echipelor din Liga a IV-a în Biroul Executiv.
Un caz identic cu cel de la Ileanda s-a întâmplat şi la Halmăşd, unde a fost programată întâlnirea dintre CS Barcău Nuşfalău şi AS Chieşd. Nefiind arbitri, s-a propus ca jocul să fie condus de observatorul Zoltan Ardelean, iar delegaţii celor două cluburi au fost de acord cu această variantă.
„Nu înţeleg atitudinea arbitrilor. Întotdeauna am spus că acest campionat judeţean nu este făcut pentru a promova copiii şi juniorii, ci pentru a promova arbitrii, iar acum s-a adeverit acest lucru. Trebuie luate măsuri drastice împotriva celor care nu s-au prezentat la meciurile din prima etapă, dacă va fi nevoie, chiar să fie excluşi din arbitraj. Dacă nu se vor găsi suficienţi arbitri în judeţ care doresc să continue activitatea, propun noii conduceri a AJF Sălaj să solicite arbitri din alte judeţe. Prefer să plătesc un barem mai mare şi să am parte de un arbitraj de calitate, decât să plătesc nişte arbitri care şi-au bătut joc de fotbalul sălăjean prin ceea ce au făcut duminică. Noua conducere a AJF Sălaj trebuie să înştiinţeze forul de specialitate şi să ceară să fie luate măsuri chiar şi împotriva arbitrilor divizionari care nu s-au prezentat la meciurile la care au fost delegaţi. Nu este normal să îţi baţi joc de nişte oameni care investesc bani în fotbal, de jucători, de antrenori şi de spectatorii care vin la meciuri”, a reacţionat Radu Mate, primarul comunei Nuşfalău.
Partida dintre Unirea Mirşid şi Rapid Jibou a fost arbitrată la centru de Gabriel Bârjac, cu toate că cel delegat să oficieze acest joc a fost Paul Unimătan. „Nu este normal să se întâmple astfel de lucruri în fotbalul sălăjean. Arbitrii trebuie să înţeleagă că noi, primăriile, investim bani în fotbal şi avem cheltuieli la fiecare meci. Prin astfel de gesturi nu fac decât să ne încurce. Trebuie ajuns la un consens, iar de duminică, lucrurile să revină la normal. Nu cred că este normal să boicotezi pentru faptul că, probabil nu îşi convine noua conducere a AFJ Sălaj. Noua conducere şi arbitrii trebuie să lase orgoliile la o parte şi să ajungă la o înţelegere, fiindcă cei care au de suferit suntem noi, cei care investim în fotbal”, a declarat primarul comunei Mirşid, Călin-Augustin Bereschi.
Gavril Bîrjac, noul preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri, speră ca situaţia să se remedieze în cel mai scurt timp, iar arbitrii să se prezinte la jocurile din etapele viitoare. „În primul rând, vreau să îmi cer scuze jucătorilor, antrenorilor, spectatorilor, dar mai ales celor care investesc bani în fotbal pentru situaţia creată în prima etapă a returului. Îmi pare foarte rău că s-a ajuns într-o astfel de situaţie, dar sper ca arbitrii să înceteze acest boicot, iar lucrurile să revină la normal. În cazul în care vor continua să aibă această atitudine şi în etapele viitoare, vom fi obligaţi să apelăm la sprijinul AJF-urilor din judeţele limitrofe. În calutate de preşedinte al CJA Sălaj, mă văd nevoit să iau măsuri împotriva arbitrilor care nu s-au prezentat la meciurile de duminică, iar faptele lor vor fi analizate în cadrul Comisiei de Disciplină”, a declarat Gavril Bîrjac.

Alte articole

7 Thoughts to “Arbitrii sălăjeni au boicotat prima etapă din Liga a IV-a”

 1. UN GAND

  D-le Morar… de ce nu ati publicat protestul trimis de arbitri la adesa Presedintelui AJF SABOU… iar acuma d-le purtator de cuvant dati in arbitri, dar intrebati-l pe D-l Sabou de ce nu a luat masurile necesare ca arbitri sa fie anuntati oficial la timp..Cand au fost publicate delegarile?… e posibil asa ceva.Sa organizat vreo consfatuire?…DEZASTRUL DE LA AJF AR TREBUI SA-L SCOATE-TI IN EVIDENTA… Cica arbitri o sa fie sanctionati de Comisia de Disciplina. Care Comisie? Cine face parte din ea? …BIP…BIP… Pauza!!!

 2. Pausel

  Ce sa le faci arbitrilor mai gavrila dacă ei s-au dat indisponibili? Habar n-ai in ce te-ai băgat . Rușine arbitrilor care s-au prezentat la meciuri in frunte cu Gaby barjac

 3. Anonim

  Arbitrii de cacat

 4. REGULAMENT

  pe site-ul FRF Gasiti Regulamentul de Organizare a activitatii Fotblistice – la rubrica DOCUMENTE / STATUT SI REGULAMENTE, vedeti ce scrie la Art. 62. SUNT CURIOS DACA SE VOR OMOLOGA REZULTATELE. Dar cu asa comisie este posibil orice.

 5. CJA

  D-le Morar Marius sunteti un om lipsit de profesionalism. Conducerea ziarului trebuie sa ia masuri imediat pentru ca puneti in pericol notiunea de jurnalist. Atata vreme cat ati decis sa fiti purtator de cuvant la o alta institutie, nu mai puteti sa va faceti meseria intr-un mod impartial, echidistant. In ultimele saptamani ati facut numai declaratii fatise si partinitoare si nu ati incercat sa aflati (si sa publicati) si punctuele de vedere ale tuturor partilor implicate. Daca am gresit cu ceva va rog sa ma contraziceti.

 6. ARBITRU

  Binele fotbalului salajean il doresc politicieni si cei care i-au implicat in treburile fotbalului. Au confundat sportul cu politica. Atitudinea arbitrilor mi se pare normala si curajoasa fata de niste oameni josnici. La conducerea fotbalului din Salaj au ajuns personae certate cu legea (pe linie sportiva, civila si penala) si acum vin sa faca pe moralistii. Sabou Daniel – suspendat de n-ori de AJF si FRF pentru comportari nesportive si folosirea de cuvinte injurioase si jignitoare la adresa arbitrilor; Barou (condamnat pentru fapte penale; pe linie sportiva, suspendat 16 etape pentru bruscarea si lovirea arbitrului); Bogar Horatiu – suspendat 8 etape pentru lovirea arbitrului – suspendare care a expirat exact cand a fost ales vicepresedinte !!! Sabou trebuie sa-si ceara scuze public de la arbitri pentru acuzele si jignirile din campania electorala, daca doreste sa intre in dialog cu ei.

 7. ioan

  ARBITRII SI AJF…>

  in 24 Martie 2015 13:43

  VEDEM CA TOTI POSTACII DE PE MAJORITATEA SAITURILOR CARE FAC REFERIRE LA PROTESTUL ARBITRILOR SE PRICEP ATAT LA FOTBAL CAT SI LA ARBITRAJ. NU SUNT IMPLICAT DIRECT IN FENOMEN, DAR STITI CA ARBITRII NU AU VOIE SA INTRE PE TEREN FARA ASIGURARI MEDICALE SI TESTARILE FIZICE SI TEORETICE DATE? SA PRECIZEZE ACTUALA CONDUCERE A AJF, DACA A ORGANIZAT VRE-O TESTARE. DACA D-L DOBOCAN ARE JUCATORII LEGITIMATI FARA VIZE MEDICALE ACESTIA INTRA PE TEREN? ADCETI D-LOR „PRIMARI, PRESEDINTI DE CLUBURI”ARBITRII DIN ALTE JUDETE CA NE-AM SATURAT DE INJURATURILE DVS PE CARE LE ADRESATI IN TIMPUL PARTIDELOR UNOR COPII CARE INCEARCA SA ARBITREZE CUM AU FOST INVATATI DE FOSTII SI ACTUALII CONDUCATORI AI FOTBALULUI SI ARBITRAJULUI SALAJAN, ASTA IN CEL MAI FERICIT CAZ, CACI DE MULTE ORI SUNTETI CEI CARE II LOVITI SI INSTIGATI SPECTATORII LA VIOLENTA. SINGURA SOLUTIE PENTU CONCILIERE ESTE DIALOGUL. IAR NIVELUL ARBITRAJULUI DIN SALAJ DEPASESTE CU MULT NIVELUL FOTBALULUI.ADEVARAT ARBITRII NU SUNT ACTORII PRINCIPALI AI JOCULUI DE FOTBAL , DAR POT ADUCE UN APORT MARE LA RIDICAREA NIVELULUI JOCULUI, PRIN CORECTITUDINE…..

Leave a Comment