Atleta Paula Todoran, la o secundă de un nou titlu naţional

Multipla campioană naţională la semimaraton a obţinut medalia de argint la ediţia din acest an a Campionatului Naţional. Cealaltă reprezentantă a Clubului Sportiv Municipal Zalău, Daniela Cîrlan, a abandonat cursa. Zălăuanca Simona Maxim, legitimată la CSM Craiova, a fost, şi ea, nevoită să abandoneze cursa din cauza unor probleme de sănătate.

Atleta zălăuană, Paula Todoran, nu a reuşit să-şi păstreze titlul naţional obţinut anul trecut la Campionatul Naţional de Semimaraton, însă, a urcat pe treapta a doua a podiumul, devenind vicecampioană naţională. Sportiva legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău a făcut o cursă destul de bună, trecând linia de sosire la numai o secundă în spatele câştigătoarei, Andreea Alina Piscu, de la CS Pandurii Târgu Jiu. Podiumul a fost completat de Cristiana Alexandra Ghiţă, de la CSU Galaţi.
Paula Todoran avea ca obiectiv la acest concurs câştigarea unei medalii, dar, înaintea cursei, nu a ascuns faptul că îşi doreşte să-şi apere titlul de anul trecut.
Cealaltă reprezentantă a CSM Zalău la acest concurs, Daniela Cîrlan, sportivă pregătită de Lorena Boberschi, a fost nevoită să abandoneze cursa din cauza unor probleme de sănătate. Nici pregătirea ei dinaintea Semimaratonului nu a fost una specifică, antrenoarea sportivei precizând că pregătirea se axează pe cursa de maraton de la Jocurile Olimpice, programate în luna august, la Rio de Janeiro.
Revenită după o perioadă de suspendare de doi ani şi nouă luni, zălăuanca Simona Maxim, legitimată la CSM Craiova, nu a reuşit nici ea să termina cursa de peste 21 de kilometri, fiind nevoită să abandoneze tot din cauza unor probleme de sănătate.
Cursa la masculin a fost câştigată de Nicolae Alexandru Soare, de la CS Ştiinţa Bacău.
La ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Semimaraton, rezervat seniorilor, tineretului şi juniorilor, au fost prezenţi 127 de atleţi de la 36 de cluburi din România.

Leave a Comment