Alexandru Gudea, zălăuanul care s-a remarcat în poarta Farului

Într-un moment în care fotbalul sălăjean se zbate să supravieţuiască, Zalăul continuă, totuşi, să se mândească la nivelul primelor eşaloane cu o serie de jucători care au început fotbalul la cluburile din municipiu. Unul dintre aceştia este Alexandru Gudea, care a început fotbalul la Viitorul Zalău, iar acum apără poarta echipei Farul Constanţa, formaţie ce evoluează în Liga a II-a.
Goalkeeper-ul zălăuan a ajuns în vară la clubul de la malul mării, fiind transferat sub formă de împrumut de la Concordia Chiajna, echipă ce evoluează în Liga I. Evoluţiile bune pe care le-a avut şi seriozitatea cu care s-a pregătit la antrenamente l-au făcut să devină titular în poarta „marinarilor”, la fel cum s-a întâmplat şi în derby-ul cu Rapid Bucureşti.
Chiar dacă are doar 19 ani, fiind încă junior, zălăuanul Alexandru Gudea a făcut minuni în partida din Giuleşti.
„Punctul pe care l-am obţinut în Giuleşti este unul extrem de important pentru noi, este cât o victorie. Băieţii m-au felicitat după meci, dar remiza este a înregii echipe. Dedic acest rezultat tuturor suporterilor Farului, conducerii, dar şi lui Dani Coman, care este mentorul meu”, a declarat Alexandru Gudea.
Portarul în vârstă de 19 ani a început fotbalul la Viitorul Zalău, apoi a „punctat” câteva partide în Liga a III-a la FC Zalău. A ajuns apoi la CS Mioveni, dar a jucat la echipa secundă, din Liga a IV-a. A fost transferat la Atletic Bradu, în Liga a III-a, avându-l ca antrenor pe Rică Neaga. De la Bradu a ajuns la Concordia Chiajna, echipă ce evoluează în Liga I, fiind împrumutat până la finalul sezonului la Farul Constanţa.
„Meciul din Giuleşti este cel mai bun pentru mine de când evoluez la Farul Constanţa. M-am acomodat bine la această echipă, iar persoanele din conducere sunt oameni cu caracter. Ne batem la promovarea în Liga I, acesta este şi obiectivul clubului”, a mai precizat Gudea.
Portarul zălăuan a fost titular şi în ultima partidă a „marinarilor”, pe care aceştia au câştigat-o cu 1 – 0 în deplasare, în faţa formaţiei Academica Clinceni
„A fost un meci frumos, mai ales că, în ciuda ploii, terenul a fost destul de bun. Echipa a jucat bine, Gudea s-a remarcat din nou între buturi şi am avut mai multe ocazii clare de a marca”, a precizat antrenorul Farului, Constantin Gache.
Constănţenii vor susţine ultimul meci din acest an vineri, pe teren propriu, în faţa echipei Dunărea Călăraşi.
sursa foto: digisport.ro

Leave a Comment