Alexandru Dedu, preşedinte FRH: „Scandările rasiste ale spectatorilor zălăuani sunt mult mai grave decât mesajul Melindei Geiger”

Presa din România a aflat sau a fost anunţată foarte repede în legătură cu cele două mesaje postate de handbalistele Allison Pineau şi Melinda Geiger după partida dintre HC Zalău şi HCM Baia Mare, la finalul căreia, acestea s-au arătat indignate de modul în care publicul zălăuan a tratat-o pe jucătoarea franţuzoaică. Cazul de la Zalău a ajuns la Federaţia Română de Handbal (FRH), dar şi la alte instituţii, printre ele şi Comisia Naţională de Acţiune Împotriva Violenţei în Sport.
Contactat telefonic, preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a precizat că nu va tolera niciodată scandările şi mesajele rasite şi că o decizie finală în acest sens va fi luată la începutul săptămânii viitoare.
„În cursul zilei de joi a avut loc o şedinţă extraordinară a Comisiei de Disciplină, deoarece Comisia Naţională de Acţiune Împotriva Violenţei în Sport a convocat o şedinţă în data de 17 februarie, la care noi, Federaţia Română de Handbal, va trebui să prezentăm măsurile luate după evenimentele petrecute la Zalău. Autosesizarea federaţiei a venit ca o completare la autosesizarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Evenimentele de acest gen au luat o amploare foarte mare, iar eu nu voi tolera niciodată rasismul şi xenofobia. Am jucat handbal şi în străinătate şi ştiu ce înseamnă astfel de manifestări. Nu este normal să se întâmple aşa ceva în sport”, a fost reacţia preşedintelui FRH.
Mesajul Melindei Geiger, care este şi componentă a echipei naţionale, a fost unul extrem de dur, jignind o întreagă comunitate, despre care a spus că se comportă mai rău decât animalele. Cu toate acestea, preşedintele Dedu a lăsat să se înţeleagă că împotriva jucătoarei nu se vor lua măsuri.
„Nu este normal să postezi un astfel de mesaj, dar gândiţi-vă că ea venea dintr-un mediu în care tensiunea a fost foarte mare. Dacă se va autoesiza Comisia de Disciplină în cazul Melindei Geiger, aşa cum a făcut-o după acele scandări rasiste, se pot lua măsuri şi împotriva ei. Oricum, pentru Federaţia Română de Handbal şi la presiunea pe care o face în acest moment asupra noastră Federaţia Europeană de Handbal, acele scandări rasiste sunt o problemă mult mai mare decât mesajul Melindei Geiger. Nu putem să aşezăm în balanţă cele două lucruri”, a mai prercizat Dedu.
Antrenorul Gheorghe Tadici va fi prezent la începutul săptămânii viitoare la Bucureşti, iar acesta va pune la dispoziţia federaţiei înregistrările video de la conferinţa de presă, unde antrenorul Aurelian Roşca nu a făcut niciun comentariu despre scandările publicului zălăuan. Totodată, vor fi puse la dispoziţie şi înregistrările video din timpul partidei făcute de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Sălaj.
sursa foto: dolce-sport.ro

4 Thoughts to “Alexandru Dedu, preşedinte FRH: „Scandările rasiste ale spectatorilor zălăuani sunt mult mai grave decât mesajul Melindei Geiger””

  1. Anonim

    Cei cu abonamente ce facem daca terenul e suspendat?

  2. Dan

    Sa fim serioși ! Daca o jucătoare, oricare ar fi ea, își permite sa aibă un asemenea comportament la adresa arbitrilor, a Observatorului, dar mai ales la adresa publicului din sala, atunci este foarte grav. Eu cred ca partenera Geiger a iscat acest scandal ca sa acopere atitudinea franțuzoaicei . Nu permit nimănui sa ma jignească ! Eu merg la sala sa văd un meci, sa susțin echipa favorita si sa ma bucur sau sa sufăr alături de echipa mea. Sa meargă si sa jignească in Franța arbitrii, observatorii si publicul. Sa vedem daca își permite. Ma tem ca NU ! Atitudinea ei trebuie sancționată, fără discuție! Si , ca sa fiu sincer, eunu am auzit absolut nimic, nicio scandare, nimic ! E praf in ochi ! Sa nu răspundă cei cu atitudine nesportive, întorc situația in favoarea lor!

  3. Anonim

    Ziarele scriu că unii făceau ca maimuțele. Sau chiar erau?

  4. Anonim

    Diversiune aranjata ! Rusine HCM baia mare cuitere mici cum santeti si voi conducatori clubului= PENALI SUB LUPA DNA!LA PUSCARIE CU EI!

Leave a Comment