„Afară-i vopsit gardul, înăuntru – leopardul!”: Stadionul Municipal va scăpa de jeg şi mucegai abia după ce va avea gard nou şi parcare

După câteva luni de la iluminarea pistei de alergare, un nou proiect privind realibitarea Stadionului Municipal va fi pus pe masa consilierilor locali în şedinţa de joi, valoarea acestuia fiind de peste 1,5 milioane de lei. Demolarea tribunei metalice, amenajarea unei parcări cu 60 de locuri pentru maşini şi refacerea gardului care împrejmuieşte Stadionul Municipal sunt o parte din lucrările care vor fi efectuate în acest an. Un alt proiect va cuprinde izolarea tribunei de deasupra vestiarelor, reamenajarea vestiarelor, a holurilor şi a tunelului ce duce spre suprafaţa de joc, însă, aceste lucrări vor începe cel mai devreme la finalul acestui an. Autorităţile locale iau în calcul şi construirea unui teren sintetic de antrenament, proiect lansat de Federaţia Română de Fotbal, în care, primăriile vor fi nevoite să pună la dispoziţie doar terenul pe care va fi construită baza sportivă.

Jeg, mucegai şi foarte multă indolenţă, cam aşa ar putea fi caracterizat în câteva cuvinte Stadionul Municipal din Zalău. Igrasia şi mucegaiul au pus de mult timp stăpânire pe majoritarea vestiarelor, dar mai ales pe holurile ce duc spre vestiare. Sunt părinţi care efectiv refuză să-şi lase copiii să practice sport, după ce văd starea jalnică în care se află clădirea vestiarelor. Sunt porţiuni întregi unde atât tencuiala, cât şi acoperişul holurilor lipsesc cu desăvârşire, situaţia fiind cât se poate de critică.
„Nu pot să cred că Stadionul Municipal a ajuns în această stare. Este inadmisibil ca un Stadion Municipal să arate într-un asemenea hal. Te apucă groaza numai când te uiţi în ce hal arată holurile şi vestiarele, dar să te mai dezechipezi sau să faci duş la finalul meciului”, a declarat anul trecut un fost fotbalist al Armăturii Zalău, actualmente component al unei formaţii din Liga a III-a.
Autorităţile locale au în vedere, în acest an, începerea procesului reabilitare a Stadionului Municipal, însă, foarte interesant este faptul că prioritate nu va avea clădirea vestiarelor.
Valoarea proiectului despre care se va discuta în şedinţa ordinară de joi dimineaţa este de peste 1,5 milioane de lei.
Se are în vedere demolarea tribunei metalice şi amenajarea unei parcări pentru maşini, care să conţină 60 de locuri de parcare şi un trotuar pietonal, urmând a fi montate şi patru suporturi galvanice pentru biciclete.
Proiectul mai cuprinde schimbarea gardului care împrejmuieşte Stadionul Municipal, iar poarta de acces auto va fi înlocuită cu una automatizată.

Peste 33.000 de lei pentru iluminarea pistei de alergare

Ultimele investiţii la Stadionul Municipal au fost efectuate în luna septembrie a anului trecut, constând în iluminarea pistei de alergare, distribuirea unui strat de zgură pe pista de alergat, dar şi o serie de lucrări la instalaţiile pentru apă rece şi apă caldă.
Investiţia privind iluminarea pistei de alergare se ridică la peste 33.000 de lei, iar zgura distribuită pe pista de alergare a costat peste 12.000 de lei.
În viitor, se are în vederea montarea unui covor de tarnat pe primele patru culoare de pe pista de alergare, unde vor putea efectua antrenamentele sportivii de performanţă, iar restul pistei va rămâne cu zgură, această zonă urmând a fi destinată celor care doresc să facă mişcare în timpul liber.

Modernizarea vestiarelor, abia în 2018

Autorităţile locale au în vedere şi un proiect privind modernizarea şi recompartimentarea vestiarelor, însă, aceste lucrări vor fi efectuate după ce va fi izolată tribuna şi vor fi montate scaunele pentru spectatori, lucrări ce vor începe cel mai devreme la finalul acestui an. Proiectul va conţine recompartimentarea vestiarelor, igienizarea şi mobilarea acestora, înlocuirea instalaţiilor de furnizare a utilităţilor, modernizarea grupurilor sociale, a saunei, a bazinului pentru recuperare, a holurilor şi a tunelului de acces spre teren.
Ultimele lucrări la vestiare şi la holurile ce duc spre vestiare au fost efectuate în urmă cu şapte ani. Starea deplorabilă a reapărut, însă, după câteva luni, având în vedere că tribuna nu era izolată nici la acea vreme.

Teren de antrenament cu suprafaţă sintetică

Un al proiect pentru Stadionul Municipal va cuprinde înlocuirea suprafeţei de joc, care este naturală, cu una sintetică, dar şi construirea unui teren de antrenament cu suprafaţă sintetică. Construirea terenului sintetic de antrenament este un proiect la nivel naţional, demarat de Federaţia Română de Fotbal, în care, autorităţile locale trebuie să pună la dispoziţie terenul pe care urmează să fie construită suprafaţa de joc.

3 Thoughts to “„Afară-i vopsit gardul, înăuntru – leopardul!”: Stadionul Municipal va scăpa de jeg şi mucegai abia după ce va avea gard nou şi parcare”

  1. Către Conducerea Primăriei

    Dl. Ionel Ciunt și distinși consilieri ai Municipiului Zalău, în calitate de sportiv si cetățean al acestui oraș care frecventez aproape zilnic Stadionul vă rog insisitent să incepeți schimbările de la vârf prin investirea unui om Capabil la Conducerea Stadionului si nu unul Leneș, Incomptetent si Hoț precum este cel actual in persoana lui Simi Corb. După cum prea bine se vede Stadionul a ajuns într-un hal de nedescris sub conducerea acestuia care de altfel are un comportament necorespunzător atât față de angajați căt și fată de noi cei care desfășurăm activități sportive în cadrul stadionului. Nu de puține ori sa întămplat ca Simi să fie în stare de ebrietate în timpul serviciului si să ne agreseze verbal pe noi cei care desfășurăm activități sportive. Dacă chiar vreți ca schimbarea să fie durabilă și pe termen lung începeți cu Simion Corb!!! Dl. Ionel Ciunt procedați precum am procedat noi cetățenii la alegeri când v-am votat pe DVS. înlăturând conducerea veche și incompetentă de la vârful Primăriei Zalău, faceți si Dvs. la fel în cadrul Stadionului și trimiteți-l pe Simi acolo unde îi este locul și unde stă și în timpul programului, în Baruri… Vă multumim în numele celor care suntem zilnic pe Stadion, în numele sportivilor!

  2. Anonim

    Stadionul municipal trebuie modernizat si refacut ca arata groaznic sper sa se adevereasca tot si sa aiba si zalau un stadion modern si frumos si sa poata fc zalau sa promoveze in liga 2

  3. Radu F

    Cel cu preocupari de viata privata a dlui Corb Simion ( de la atletism si CSM binenteles) va spun doar atat : ” CAINELE moare de drum lung,si PROSTUL de grija altuia „. Chiar daca va intereseaza cu insistenta acest post de administrator , va garantez ca sunteti recunoscut(a) prin incompetenta NOTORIE pe care o posedati ! Terenul de joc unde a putut sa intervina a aratat si arata impecabil prin stradania continua a sa , in conditiile in care pe acel teren zilnic se antreneaza zeci si zeci de sportivi de la juniori pana la seniori , ba si handbalistele in anumite perioade, pe care multe echipe de divizia B nu il au . El nu are cum sa intervina la vestiare, scurgeri,infiltrari desi probabil o fi incercat in nenumarate ori la primarie , pentru ca sunt necesari bani multi. Sa va fie RUSINE ! Anonimilor in viata !

Leave a Comment