Adversar din Turcia pentru HC Zalău în sferturile de finală ale Cupei EHF

Iubitorii handbalului din Sălaj au aşteptat cu sufletul la gură tragerea la sorţi a sferturilor de finală din Cupa EHF, desfăşurată astăzi, începând cu ora 12 (ora României), la Viena. Situată în urma a doua valorică, având în vedere că s-a clasat pe poziţia secundă în Grupa D, echipa zălăuană avea trei variante: rusoaicele de la Lada Togliatti, franţuzoaicele de la Brest Bretagne şi turcoaicele de la Kastamonu Belediyesi.
Gheorhge Tadici spera să evite formaţia rusă, nu atât de mult pentru valoarea adversarului, cât pentru deplasarea costisitoare ce urma să o facă echipa zălăuană în Rusia. Zalăul şi Lada Togliatti s-au mai întâlnit în urmă cu şase ani chiar în finala Cupei EHF, câştigată de echipa rusă, antrenată la acea vreme de celebrul Evgheni Trefilov.
A fost o tragere cu noroc pentru echipa zălăuană, care va întâlni în sferturi formaţia turcă, Kastamonu Belediysei, adversar pe care Tadici şi-l dorea înaintea tragerii la sorţi.
Manşa tur dintre HC Zalău şi Kastamonu Belediysei este programată în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”, în 3/4 martie, iar returul va avea loc în 10/11 martie, în Turcia.
În celelalte trei partide se vor duela: Lada Togliatti (Rusia) – SCM Craiova, Brest Bretagne Handball (Franţa) – Vipers Kristiansand (Norvegia) şi Larvik (Norvegia) – Viborg (Danemarca).

Leave a Comment