Adrian Popuţea, pentru a treia oară la „Centura de Aur”

Sportivul legitimat la CSM Zalău a debutat la această competiţie în 2007, iar în 2008 a cucerit medalia de bronz

„Centura de Aur”, cea mai importantă competiţie organizată de Federaţia Română de Box, va debuta astăzi, la Chiajna, printre participanţi fiind şi pugilistul zălăuan, Adrian Popuţea. Pentru sportivul legitimat la CSM Zalău va fi a treia prezenţă la „Centura de Aur”, acesta mai fiind prezent în 2007 şi 2008, a doua oară reuşind chiar să cucerească medalia de bronz. Sportivul pregătit de Ioan Dragoş va box la categoria 91 de kilograme, fiind singurul român care va concura la această categorie. „Centura de Aur” a ajuns la ediţia a 39-a, iar pe lângă lotul naţional al României vor mai fi prezenţi pugilişti din Rusia, Ucraina, Anglia, Suedia, Croaţia, Turcia şi Bulgaria.
Clubul Sportiv Municipal Zalău nu a trasat niciun obiectiv pentru această competiţie, dar Adrian Popuţea speră să urce pe podium, aşa cum s-a întâmplat şi în 2008. „Clubul nu a stabilit niciun obiectiv la această competiţie, dar eu îmi doresc să fac o figură frumoasă şi să obţin o medalie. Vreau să mulţumesc atât clubului pentru susţinere, cât şi firmei SC Granital, care au fost alături de mine în perioada de pregătire”, a precizat sportivul zălăuan, care şi-ar fi dorit să urce în ring la categoria +91 de kilograme. „Mi-aş fi dorit să boxez la categoria +91 de kilograme, la care am şi câştigat ultimele două ediţii ale Cupei României, dar voi încerca să am o evoluţie bună şi la 91 de kilograme”.
„Centura de Aur” nu s-a mai organizat din 2008 până anul trecut, din cauza problemelor ce au avut loc la nivelul conducerii Federaţiei, însă Adrian Popuţea nu a putut participa la ediţia anterioară, fiind suspendat la vremea respectivă.
Cântarul oficial şi tragerea la sorţi vor avea loc în această dimineaţă, iar la ora 12 este programat primul meci al galei. „Centura de Aur” se va încheia sâmbătă, când sunt programate finalele la fiecare categorie.

Leave a Comment