Adrian Feher, libero-ul Zalăului: „Am muncit mult pentru rezultatele din 2014

Volei Municipal Zalău a încheiat anul 2014 pe locul doi, la două puncte în spatele campioanei Tomis Constanţa

Un singur meci a pierdut Volei Municipal Zalău în turul actualei ediţii de campionat, cel de pe teren propriu cu Tomis Constanţa. După un 3 – 0 clar în prima etapă, zălăuanii pregătiţi de Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae nu au mai avut aceeaşi evoluţie în celelalte două partide, câştigând cu 3 – 1 duelul de pe teren propriu cu Arcada Galaţi, după ce gălăţenii cu avut 1 – 0 la seturi şi cu scorul de 3 – 2 partida de la Craiova. Au urmat două victorii clare cu scorul de 3 – 0 în faţa Banatului şi a celor de la Dinamo, după care, eşecul de pe teren priopriu cu Tomis Constanţa. Până la finalul turului, Zalăul nu a mai făcut niciun pas greşit, pierzând doar două seturi în cinci partide.
„Dacă privim în urmă, au fost nişte rezultate pozitive, rezultate pentru care am muncit mult, fiindcă nu avem nume consacrate în echipă, aşa cum are Tomis Constanţa. Am practicat un joc colectiv de o calitate bună, ceea ce s-a şi văzut prin rezultatele obţinute. Am pierdut doar meciul cu Tomis Constanţa, însă această echipă este peste nivelul campionatului intern. O echipă cum este cea din Constanţa poate câştiga titlul şi în alte campionate din Europa”, este de părere libero-ul Adrian Feher.
Voleibalistul vicecampioanei consideră că Tomis Constanţa va fi foarte greu de depăşit şi în acest sezon, având în vedere lotul valoros de care dispune bulgarul Martin Stoev, fiul tehnicianului de la Zalău.
„Tomisul este favorită şi în acest an la titlul de campioană. Are un parcurs bun şi în Liga Campionilor, fiind pe primul loc în grupa în care evoluează. Noi vom face tot posibilul să ţinem cât mai aproape de echipa Constanţei, să jucăm cât mai bine de la meci la meci, iar dacă vom avea ocazia, de ce nu, să câştigăm şi campionatul”.
Chiar dacă nu a reuşit să câştige titlul de campion, aşa cum s-a întâmplat pe vremea când echipa se numea Remat Zalău, Adrian Feher pare mulţumit de locul doi ocupat la finalul sezonului trecut cu Volei Municipal Zalău.
„Uneori, locul doi este, poate, mai meritat decât titlul de campion. Pentru mine, care sunt mai aproape de finalul carierei, este o bucurie mai mare să câştig locul doi cu nişte jucători tineri, dornici de afirmare, decât să câştig campionatul cu o super-echipă, cum este Tomis Constanţa. Îmi face mare plăcere să joc în echipa Zalăului şi să câştigăm meciuri cu echipe care investesc cel puţin la fel de mult ca şi noi”, a mai precizat Feher.
Băimărean de origine, Feher a început voleiul la Clubulul Sportiv Şcolar din Baia Mare, după care s-a transferat Sighetu Marmaţiei. A revenit la Baia Mare la echipa de seniori, de unde s-a transferat la Petrom Ploieşti, apoi la Dinamo.
A ajuns şi în străinătate, la HOT Volley Viena, echipă cu care a evoluat timp de doi ani şi în Liga Campionilor, iar în 2009 a revenit în campionatul Românesc, transferându-se la Remat Zalău. Trei titluri de campion a câştigat Feher cu formaţia de la poalele Meseşului, Cupa României, o medalie de bronz şi una de argint, obţinută la finalul sezonului trecut.

One Thought to “Adrian Feher, libero-ul Zalăului: „Am muncit mult pentru rezultatele din 2014”

  1. GELU

    FEHER lasa aroganta si fii modest fiindca vad ca ai niste figuri de stil la meciuri si esti,nesimtit din cale afara ,iar la gagici am inteles ca ti-a scazut clientela .
    Nu vad motivele pentru care afisezi o asemenea crasa nesimtire.

Leave a Comment