Adrian Feher, libero CSVM Zalău: „Astfel de meciuri fac o bună propagandă voleiului”

Dacă în sezonul trecut, finala dintre Volei Municipal Zalău şi Tomis Constanţa s-a încheiat după numai trei partide, toate câştigate de „marinari”, în acest sezon, situaţia s-a schimbat radical. În ciuda faptului că vicecampioana dispune de un lot alcătuit aproape în totalitate din jucători români, echipa zălăuană a reuşit să facă faţă cu brio mult mai valoroasei Tomis Constanţa, în lotul căreia evoluează voleibalişti mult mai valoroşi.
2 – 0 a fost scorul la general după primele două partide desfăşurate la Constanţa, iar Zalăul a restabilit egalitatea în urma unei evoluţii foarte bune avută în meciurile de la începutul acestei săptămâni.
„A fost un volei frumos, la fel ca în meciul de luni seara. Echipa din Zalău a crescut mult în play-off-ul campionatului şi în finală. Am rezistat, se vede că echipa a crescut mult în valoare, am jucat cu mare curaj şi bărbăţie şi am învins în aceste două partide de la Zalău. Echipa din Constanţa suferă din punct de vedere fizic, de aceea nu a rezistat şi nu a reuşit să câştige la Zalău. Va fi a cincea partidă, iar noi jucăm până la final, suntem liniştiţi, nu avem nimic de pierdut. Am demonstrat că, cu această echipă românească avem multă forţă”, a declarat antrenorul Zalăului, Stoyan Stoev.
„Astfel de meciuri fac o bună propagandă voleiului, aduc lumea la sală. Noi ne bucurăm că s-a terminat cu un rezultat pozitiv pentru noi, deşi, după aspectul jocului nu cred că putea fi trist cineva chiar şi în cazul unei înfrângeri. Echipa din Constanţa a avut 2 – 0, a controlat o mare parte din joc, meciul se termină când câştigi trei seturi. Noi intrăm tot timpul mobilizaţi, dar depinde şi de adversarul pe care-l ai în faţă. Tomis Constanţa a jucat două seturi aproape perfect, apoi nivelul în jocul lor a scăzut, iar noi am profitat de acest lucru, a afirmat şi libero-ul Adrian Feher.
Centrul campioanei, Andrei Laza, a recunoscut că este una dintre cele mai disputate finale din ultimii ani, dar avertizează că zălăuanii vor avea „viaţă” grea în partida decisivă de luni. „Astăzi a fost cel mai disputat şi cel mai greu meci. Am avut şansa de a închide finala în setul patru şi nu am ştiut profita de ea. Va fi un meci la fel de greu şi la Constanţa. Nu cred că se pune problema de relaxare, dar nu cred că am fost suficient de proaspeţi în setul patru şi cinci. Aportul publicului de la Zalău a contat foarte mult. Eu am jucat la Zalău, ştiu ce înseamnă să joci în această sală şi pot să spun că publicul a purtat echipa pe braţe spre victorie. Lupta nu s-a sfârşit şi sperăm să fim şi noi la fel de susţinuţi la Constanţa cum a fost Zalăul în această seară. Este poate cea mai grea luptă din ultimii ani, dar sunt convins că Zalăul va avea un meci foarte greu la Constanţa. Sperăm să fim noi cei învingători la final. Cu cât este mai greu, cu atât este mai frumos să obţii un titlu naţional”.
În sextetul de bază al campioanei s-a aflat şi tânărul Adrian Aciobăniţei, component de bază al echipei naţionale de juniori. „În primele două seturi noi am jucat mai bine, am fost mai uniţi. După primele două seturi, Zalăul a jucat mai bine, a intrat în meci, a fost ajutată şi de public, iar noi am făcut tot ce s-a putut pentru a câştiga. Sperăm ca acasă la Constanţa să luăm medalia şi să câştigăm. Am încredere în colegii mei şi cred că vom face un joc la fel de bun ca primele două. Sper să fie o atmosferă la fel de frumoasă cum a fost cea de la Zalău, a precizat tânărul voleibalist.
Meciul decisiv dintre cele două formaţii este programat luni, de la ora 18, în Sala Sporturilor din Constanţa.

2 Thoughts to “Adrian Feher, libero CSVM Zalău: „Astfel de meciuri fac o bună propagandă voleiului””

  1. […] Dacă în sezonul trecut, finala dintre Volei Municipal Zalău şi Tomis Constanţa s-a încheiat după numai trei partide, toate câştigate de “marinari”, în acest sezon, situaţia s-a schimbat radical. În ciuda faptului că vicecampioana dispune de un lot alcătuit aproape în totalitate din jucători români, echipa zălăuană a reuşit să facă faţă cu brio mult mai valoroasei Tomis Constanţa, în lotul căreia evoluează voleibalişti mult mai valoroşi. 2 – 0 a fost scorul la general după primele două partide desfăşurate la Constanţa, iar Zalăul a restabilit egalitatea în urma unei evoluţii foarte bune avută în meciurile de la începutul acestei săptămâni. “A …read more […]

Leave a Comment