Academia de Volei „Marius Lazăr”, între cele mai bune patru echipe din România la minivolei

Academia de Volei „Marius Lazăr” şi Clubul Sportiv Şcolar Zalău s-au calificat în acest an la faza finală a Campionatului Naţional de Minivolei, etapă în care au mai ajuns CSS „Avram Iancu” Ştei, CSS Botoţani, CSM Bucureşti, CTF Mihai I Bucureşti, CSS LAPI Dej şi CSS 2 CNE Baia Mare.

Evenimentul a avut loc chiar la Zalău, ambele echipe sălăjene obţinând performanţe notabile la finalul competiţiei. Acestea au făcut parte din Seria a II-a, alături de formaţiile din Ştei şi Botoşani.

Cu două victorii şi o înfrângere, echipa condusă de Marius Lazăr s-a calificat în semifinalele turneului. Academia de Volei a învins cu 3 – 1 CSS Botoşani şi cu 3 – 0 CSS Zalău, cedând cu 0 – 3 duelul cu CSS Ştei. În semifinale, jucătorii antrenaţi de fostul campion al României au cedat cu 2 – 3 disputa cu CSS LAPI Dej, echipă ce a devenit vicecampioană naţională. Zălăuanii au pierdut apoi şi finala mică, 1 – 3 tot în faţa echipei din Ştei, terminând pe locul patru Campionatul Naţional.

CSS Zalău, condusă de pe margine de Dan Onuţe, s-a situat pe locul şase la finalul competiţiei. Şi CSS a înregistrat tot două victorii şi o înfrângere în faza grupelor, dar una dintre victorii a fost în cinci seturi, nereuşind să se califice în faza semifinală. În faza a doua, pentru stabilirea locurilor 5 – 8, CSS Zalău a dispus cu 3 – 1 de CSS 2 Baia Mare, obţinând locul şase la final.

Campioană naţională a devenit CSM Bucureşti.

Leave a Comment