A treia semifinală consecutivă între Zalău şi Craiova

Pentru a treia oară consecutiv în ultimele trei sezoane, Volei Municipal Zalău şi SCM Universitatea Craiova se vor duela pentru un loc în marea finală a campionatului. Oltenii au avut câştig de cauză în urmă cu două sezoane, iar în sezonul trecut, zălăuanii au fost cei care s-au calificat în ultimul act al campionatului.

Obiectivul stabilit de conducerea clubului Volei Municipal Zalău la începutul sezonului a fost calificarea în finala campionatului, iar pentru acest lucru, formaţia de la poalele Meseşului mai are de trecut un „hop”, acela de a învinge Universitatea Craiova în semifinale. Penultimul act al competiţiei începe cu două jocuri la Zalău, primul fiind programat duminică, la ora 19:45, în Sala Sporturilor.
Libero-ul echipei zălăuane, Adrian Feher, consideră că vicecampioana are prima şansă la calificarea în finală, însă spune că echipa craioveană nu este de neglijat. „Rezultatele din prima parte a campionatului sunt foarte bune. Nu ne aşteptam să facem 19 victorii la începutul sezonului, mai ales că avem o echipă tânără. Cred că locul doi la finalul returului este meritat, a venit după multă muncă. Având în vedere că jucăm cu echipa din Craiova, nu va fi o semifinală uşoară. Universitatea Craiova are în lot jucători de echipă naţională, pe care îi apreciem, dar în prima fază a campionatului am reuşit să câştigăm ambele partide. După statisticile de pe hârtie şi după echipa pe care o avem, în mod normal ar trebui să trecem de Craiova şi să jucăm finala. Loturile sunt apropiate valoric, dar cred că balanţa înclină uşor în favoarea noastră. Avem un antrenor valoros, care a înclinat balanţa de multe ori în acest sezon în favoarea noastră”, a declarat Feher.
Şi antrenorul oltenilor, Dănuţ Pascu, este de părere că Zalăul are un uşor avantaj în duelul cu formaţia pe care o conduce. „Este al treilea an în care jucăm semifinala cu echipa din Zalău. Volei Municipal a avut o evoluţie mai bună decât anul trecut şi pare favorită. Din punct de vedere al lotului este greu să spun care este mai valoros, fiindcă fiecare jucător are valoarea lui, indiferent că joacă la Craiova sau la Zalău. Consider că diferenţă mare de valoare nu este între cele două echipe. Zalăul are un uşor avantaj pentru faptul că joacă primele două meciuri pe teren propriu, dar să nu uitaţi că şi noi am jucat anul trecut primele două partide acasă”, a afirmat Pascu.
Zalăul şi Craiova se întâlnesc pentru a treia oară consecutiv în semifinalele Diviziei A1. În urmă cu doi ani, când echipa se numea Remat Zalău, câştig de cauză au avut oltenii după ce s-au impus în primele trei dueluri, iar anul trecut, Volei Municipal Zalău s-a calificat în finală după ce s-a impus cu scorul de 3 – 2 la general.
Al doilea joc din cadrul semifinalei acestui sezon dintre cele două formaţii este programat luni, de la ora 17:30, tot în Sala Sporturilor din Zalău, urmând ca meciurile trei şi patru să se desfăşoare la finalul săptămânii viitoare, la Craiova.

Alte articole

One Thought to “A treia semifinală consecutivă între Zalău şi Craiova”

  1. Maria

    Lucreaza de acasa! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: maria_buia@yahoo.com

Leave a Comment