A încetat din viaţă un fost vicepreşedinte al FC Silvania Şimleu Silvaniei

Despre FC Silvania Şimleu Silvaniei s-a vorbit şi s-a scris mult în anii 2008 – 2011, perioadă în care clubul de la poalele Măgurii a evoluat atât în Liga a III-a, cât şi în eşalonul secund. La Şimleu Silvaniei au evoluat echipe precum Petrolul Ploieşti, UTA Arad, Universitatea Cluj, FC Argeş, Politehnica Iaşi, Alro Slatina sau Unirea Alba Iulia. Din păcate, de acest club a mai rămas doar amintirea vremurilor în care Stadionul „Măgura” găzduia meciuri importante din fotbalul românesc, iar sălăjenii umpleau până la refuz tribunele.
La o distanţă de patru ani de la dispariţia clubului, s-a stins din viaţă şi unul dintre oamenii care au contribuit la ascensiunea echipei FC Silvania Şimleu Silvaniei în fotbalul românesc.
Aurel Buzaş, una dintre cele mai cunoscute personalităţi din fotbalul sătmărean a încetat din viaţă joi dimineaţa, la vârsta de 69 de ani. „Am colaborat cu Aurel Buzaş o perioadă de timp la conducerea clubului FC Silvania Şimleu Silvaniei. Noi am cumpărat locul echipei Someşul Satu Mare în Liga a III-a în vara anului 2008, Buzaş a fost numit vicepreşedinte, iar eu, preşedinte. A fost un cunoscător al acestui fenomen şi a avut o contibuţie majoră la dezvoltarea fotbalului din Satu Mare. Şi nouă ne-a fost de mare ajutor în perioada cât am colaborat”, ne-a declarat Ioan Gurzău, fostul preşedinte al FC Silvania Şimleu Silvaniei, care va fi prezent şi la slujba de înmormântare.

Leave a Comment