45 de minute de vis, final de coşmar

Handbal Club Zalău a pierdut marţi seara cu scorul de 20 – 25 pe terenul liderului HC Dunărea Brăila, după ce jucătoarele antrenate de Gheorghe Tadici au condus cu 18 – 15 în minutul 43 şi cu 18 – 17 în minutul 45

Venită după cinci victorii consecutive din tot atâtea posibile, dintre care una chiar în faţa echipei CSM Bucureşti – câştigătoarea ediţei trecute a Ligii Campionilor, HC Dunărea Brăila nu lua în calcul decât varianta succesului înaintea disputei de marţi seara, de pe teren propriu, cu HC Zalău. De cealaltă parte, jucătoarele pregătite de Tadici sperau să se ridice cât mai mult la nivelul adversarelor şi lase o impresie bună, chiar dacă nu obţin niciun punct din acest joc.
Situaţia din teren a fost, însă, total diferită până în minutul 45. HC Zalău a avut o evoluţie foarte bună, care i-a impresionat şi pe spectatorii prezenţi în Sala Polivalentă din Brăila, nu doar pe telespectatorii care au urmărit meciul la televizor.
Cu o apărare bine organizată şi cu o serie de intervenţii reuşite din partea portarului Ana Maria Inculeţ, jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici au evoluat „de la egal la egal” cu liderul Ligii Naţionale până la finalul primei reprize. Cea mai mare diferenţă de scor a primei părţi s-a înregistrat în minutul 22, Brăila conducând cu 9 – 6. Rob şi Dragut au restabilit egalitatea trei minute mai târziu, iar Zalăul a fost aproape de a intra cu avantaj minim la vestiare. Teodora Bloj a înscris pentru 11 – 10 în minutul 29, însă Brăila a restabilit egalitatea în ultimele secunde, prin Ana Maria Tănăsie.
Zălăuancele au continuat să spere la un rezultat de excepţie şi în partea secundă, mai ales că s-a aflat de trei ori la conducere. Cel mai mare avantaj pe care l-au avut jucătoarele lui Tadici s-a înregistrat în minutul 43, Zalăul conducând cu 18 – 15. Finalul nu a mai fost la fel de bun pentru formaţia de la poalele Meseşului. Zălăuancele au înscris doar două goluri în ultimul sfert de oră, nereuşind să marcheze nici în momentul în care gazdele au avut dublă inferioritate numerică. Anumite decizii ale arbitrilor buzoieni, Băducu şi Voicu, l-au deranjat pe antrenorul Tadici, care le-a reproşat şi la finalul jocului faptul că au influenţat rezultatul final.
În urma eşecului înregistrat marţi seara, echipa zălăuană rămâne pe poziţia a zecea în clasament, cu şapte puncte acumulate, urmând ca în etapa viitoare să primească vizita echipei SCM Craiova.
HC Dunărea Brăila rămâne singura echipă neînvinsă după şase etape, având 18 puncte acumulate, urmând ca în următoarea etapă să evolueze pe terenul formaţiei CSM Roman.
HC Dunărea Brăila: Elena Voicu – Bianca Tiron (9), Gabriela Perianu (8), Aneta Pîrvuţ (2), Ana Maria Tănăsie (2), Timea Tătar (2), Andreea Zipara (1), Gabriella Szucs (1), Cătălina Preda, Natasa Krnic şi Maria Zamfirescu. Antrenor: Costică Buceschi
HC Zalău: , Paula Vişan, Ana Maria Inculeţ – Roxana Rob (7), Teodora Bloj (6), Ana Maria Dragut (2), Andrada Trif (2), Sabine Klimek (1), Maria Panici (1), Raluca Irimia (1), Larisa Tamaş, Cristina Nica, Ana Ciolan, Costela Lazăr şi Adina Cîrligeanu. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

Leave a Comment