Istoria din Turcia s-a repetat în Finlanda

Volei Municipal Zalău a pierdurt cu scorul de 1 – 3 meciul susţinut miercuri seara, în Finlanda, în faţa echipei Valepa Sastamala, din cadrul primei manşe a fazei întâi din sferturile de finală ale Cupei CEV

Volei Municipal Zalău a început cu un eşec de 1 – 3 şi actualul sezon al Cupei CEV, pierzând pe terenul mult mai titratei Galatasaray Istanbul. În returul de la Zalău, vicecampioana României a reuşit să se impună prin „setul de aur”, după ce actul de debut i-a revenit echipei din Turcia. Disputa primei manşe din faza întâi a sferturilor de finală ale Cupei CEV a început la fel pentru voleibaliştii zălăuani, care au cedat cu 1 – 3 în faţa finlandezilor de la Valepa Sastamala. Zălăuanii s-au regăsit de puţine ori în actul de debut, pe care l-au pierdut cu 16 – 25, graţie unui joc foarte bun făcut de coordonatorul Mikko Esko. Finlanedul a ieşit la rampă şi în debutul setului al doilea, în care finlandezii au condus cu 6 – 0. Zalăul a revenit la două puncte, prin atacurile reuşite de Marian Bala şi Ciprian Matei, dar gazdele au avut, din nou, prim-panul în final, câştigând cu 25 – 17.
Jocul vicecampioanei a arătat mult mai bine în actul trei. Libero-ul Adrian Feher a avut o preluară bună, iar coordonatorul Marin Lescov i-a „servit” perfect pentru atac pe Bala şi Matei. Volei Municipal s-a impus cu 25 – 20 în setul trei, dar nu a reuşit să trimită meciul în tie-break, pierzând parţialul patru cu 25 – 19, după ce diferenţa la al doilea time-out tehnic era deja de opt puncte în favoarea echipei din Finlanda.
Meciul retur este programat miercuri, 27 ianuarie, de la ora 18, în Sala Sporturilor din Zalău.

Alte articole

Leave a Comment