Zilele libere din mai, recuperate în avans

Bugetarii vor recupera zilele de 2 şi 3 mai în luna aprilie. Conform hotărârii de guvern, acestea vor fi recuperate sâmbata, pe 13 şi 20 aprilie sau prin prelungirea programului de lucru. „Instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în zilele de 13 aprilie 2013, respectiv 20 aprilie 2013, sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la 30 aprilie 2013, potrivit planificărilor stabilite, pentru zilele stabilite ca libere”, se precizează în hotărârea de guvern.

Însă nu toţi angajaţii la stat vor avea parte de zile libere în luna mai. Este vorba de magistraţi şi alte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în acele zile. De asemenea, nici angajaţii Trezoreriei nu vor beneficia de zile libere.
Guvernul a decis, săptămâna trecută, ca zilele de 2 şi 3 mai să fie declarate zile libere pentru angajaţii din sectorul public. Şi pentru salariaţii din sectorul privat este valabilă prevederea, în măsura în care patronatele stabilesc astfel.
Deşi doleanţa a venit din partea asociaţiilor investitorilor din turism, care au cerut Guvernului să declare zilele de 2 şi 3 mai din acest an drept zile libere, pentru ca ziua liberă de 1 Mai să fie legată de Sărbătoarea de Paşte, din 5 mai, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc,Dragoş Răducan, a declarat că aceste zile libere nu îi vor determina pe români să-şi petreacă timpul liber în staţiunile din ţară, astfel că nu crede că va fi înregistrată vreo creştere a turismului intern.

Alte articole

Leave a Comment