Zeci de șoferi au rămas fără permis după ce au trecut pe “roșu”

Poliţiştii rutieri sălăjeni au organizat în ultima perioadă, 16 acţiuni ce au avut ca scop conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun în situaţia în care încalcă regulile de circulaţie referitoare la semnificaţia culorilor semafoarelor electrice aflate în funcţiune. În urma acțiunilor desfăşurate de poliţişti au fost aplicate 77 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute, în vederea suspendării, tot atâtea permise de conducere. Având în vedere prevederile legale privind circulația pe drumurile publice, conducătorul unui autovehicul care nu respectă semnificaţia culorii roşii a semaforului electric este sancţionat cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni, respectiv 4-5 puncte amendă, iar ca măsură complementară, permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 30 de zile. Dacă din cauza nerespectării acestei reguli de circulaţie se produce un accident soldat cu pagube materiale, şoferul este sancţionat cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni, respectiv 6-8 puncte amendă, iar permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, în situaţia producerii unui accident de circulaţie din cauza acestei abateri, persoana vinovată se alege cu dosar penal, iar permisul de conducere i se reţine până la soluţionarea cauzei.

One Thought to “Zeci de șoferi au rămas fără permis după ce au trecut pe “roșu””

 1. Anonim

  Poate ca ne explica si noua IPJ Salaj impreuna cu Primarul Ciunt, de ce o investitie de 4,2 milioane de euro, acel Sistem de management, de monitorizare a traficului din oras nu este folosit?
  De ce radarele fixe din oras stau de 4-5 ani nefolosite?
  EXISTA ACELE CAMERE VIDEO CARE DETECTEAZA SOFERII CARE TREC SAU/SI FORTEAZA CULOAREA ROSIE LA SEMAFOR !! politia stie, dar nu face nimic !!
  Doar in zalau ar fi 100 de cazuri pe saptamana de trecere pe rosu, doar in zona centrala a orasului !!
  Cati mai trebuie sa moara in oras din cauza politie romane si a primarului Ciunt? caci si ei sunt vinovati pt accidentele din oras !!
  rusine politie romane !!
  rusine primarului Ciunt !! unul din opozantii principali a sanctionarii celor indisciplinati in trafic !!

Leave a Comment