Pentru că nu şi-au primit permisele la timp, Proaspeţii şoferi au luat cu asalt oficiile poştale din judeţ

O defecţiune a maşinii de împlicuire a pus pe drumuri zeci de şoferi din Sălaj. După aproximativ două săptămâni în care au aşteptat să-şi primească, în poştă, documentul care le atestă calitatea de conducător auto, o parte dintre aceştia au luat cu asalt fie oficiile poştale, fie Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Sălaj.

În această situaţie, potrivit şefului SPCRPCIV Sălaj, Remus Stanciu, se regăsesc peste 30 de persoane din judeţ. „Este vorba de permisele care trebuiau primite în perioada 9 – 10 octombrie. Am primit pe email, de la Bucureşti, o adresă prin care am fost înştiinţaţi că din cauza unei defecţiuni minore a maşinii de împlicuit documentele respective nu au putut fi livrate prin poştă. Drept urmare, acestea au fost transmise Serviciului Public Comunitar Regim Permise, urmând să le înmânăm posesorilor. Până acum am primit 29 de permise din cele în cauză şi mai aşteptăm să ne fie livrate aproximativ încă şase documente”, a explicat Stanciu. Şeful SPCRPCIV Sălaj a ţinut să sublinieze că este prima dată când se întâmplă acest lucru de când permisele auto sunt livrate prin poştă, în această situaţie regăsindu-se mai multe judeţe din ţară.
Reamintim că, potrivit unui ordinul al ministrului Afacerilor Interne din iulie 2013, şoferii îşi pot primi permisul, prin poştă, acasă sau la oricare altă adresă solicită acest lucru. În schimb, testele medicale nu mai pot fi evitate.
Astfel, conform actului normativ menţionat, permisele noi pot fi eliberate doar dacă se va prezenta şi un act din care să rezulte că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule. Actul trebuie prezentat indiferent dacă preschimbarea permisului de conducere are loc înainte sau după expirarea valabilităţii acestuia. Pe de altă parte, dacă conducătorul auto cere eliberarea unui duplicat pentru permisul de conducere, declarându-l furat, pierdut sau deteriorat, nu mai este obligat să prezinte analizele medicale. Astfel, în cazul în care permisul a fost pierdut sau furat, şoferul îşi poate trimite documentele prin poştă sau prin email, însă la eliberarea permisului, solicitantul va trebui să prezinte şi documentele în original. Dezavantajul celor care îşi trimit documentele prin poşta electronică este faptul că permisele acestora nu vor fi trimise acasă deoarece trebuie să predea originalul documentelor care au stat la baza eliberării noilor permise.
De asemenea, duplicatul permisului nu prelungeşte valabilitatea acestuia.

One Thought to “Pentru că nu şi-au primit permisele la timp, Proaspeţii şoferi au luat cu asalt oficiile poştale din judeţ”

  1. gbdf@yahoo.com

    Nu este de mirare la cata nesimtire gasesti la inmatriculari, te trateaza parca esti ultimul nespalat, dar ei sunt niste spagari ordinari care au ocupat niste posturi pe pile si relatii.

Leave a Comment