Zeci de elevi sălăjeni au fost „adunaţi” de poliţişti de prin baruri

 

Poliţiştii sălăjeni au acţionat, în ultima săptămână, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu produse din alcool şi tutun, precum şi a absenteismului şcolar. „În ultima perioadă, sunt tot mai frecvente situaţiile în care unele societăţi comerciale amplasate în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, care au ca obiect de activitate desfacerea de produse alimentare, oferă ilicit spre vânzare, elevilor, băuturi alcoolice şi ţigări, favorizând astfel consumul acestor produse de către copii şi tineri”, susţin reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Potrivit acestora, dincolo de efectele pe care acest consum prematur îl are asupra tinerilor, de cele mai multe ori, elevii în cauză nu mai ajung la cursuri sau părăsesc unitatea şcolară înainte de terminarea orelor de curs, deplasându-se în locuri în care pot devin victime ale unor infracţiuni. Astfel, în perioada 27-29 aprilie, în Sălaj s-au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu produse de alcool şi tutun, precum şi pentru combaterea absenteismului şcolar în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ. „Cu această ocazie au fost efectuate 29 de controale, la care au participat 69 de poliţişti şi patru cadre didactice. De asemenea, au fost aplicate nouă contravenţii în valoare de 1.850 de lei, din care o sancţiune a fost aplicată la Legea 128/1994, una la Legea 12/1990, şase la Legea 61/1991 şi una la alte acte normative”, a precizat sursa citată.
Totodată, în intervalul menţionat, au fost identificaţi 82 de elevi care absentau de la cursuri, 60 de elevi din mediul urban şi 22 din mediul rural.

One Thought to “Zeci de elevi sălăjeni au fost „adunaţi” de poliţişti de prin baruri”

  1. Anonim

    Jurnalism sălăjean de precizie: „susţin reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Potrivit acestora (…) a precizat sursa citată”.

Leave a Comment