Zeci de autoturisme fără certificate de înmatriculare, depistate de Poliția rutieră sălăjeană

Polițiștii sălăjeni au depistat, în cursul anului trecut, 60 de şoferi care conduceau pe drumurile publice autovehicule neînmatriculate sau neînregistrate. Alţi opt au fost surprinşi în trafic în timp ce conduceau autovehiculele cu număr fals de înmatriculare.

Și în luna ianuarie a acestui an, polițiștii rutieri au identificat în trafic opt șoferi care conduceau autovehiculele neînmatriculate sau neînregistrate, pe drumurile publice.

O astfel de faptă a fost constatată joi, 8 februarie, de polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică, pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiu..

Un tânăr de 30 de ani, din Zalău,  a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul prin zona menționată, deși autorizația provizorie de circulație era expirată din data de 7 februarie a.c.

Oamenii legii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Potrivit articolului 334 Cod Penal, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

De asemenea, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

Totodată, tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. 

 

 

 

One Thought to “Zeci de autoturisme fără certificate de înmatriculare, depistate de Poliția rutieră sălăjeană”

  1. Anonim

    pai sa vina seara la intersectia BP Hasdeu cu Eminescu si sa vada ce capture o sa faca. Din pacate, e posibil sa-si prinda unii colegi

Leave a Comment