Zalaul – premiat de Ministerul Mediului

Zalaul – premiat de Ministerul Mediului

Municipiul Zalau a fost premiat in cadrul campaniei nationale „Capitala Verde a Romaniei” pentru setul de activitati derulate pentru protejarea mediului, in timp ce capitala verde a Romaniei a fost desemnat orasul Brasov.

Clujul, Timisoara, Sectorul 2 din Bucuresti), Braila, Brasovul, Zalaul, Slobozia, Alexandria, Deva si Sfantu Gheorghe sunt orasele care s-au inscris la competitia nationala pornita anul trecut de Umbrela Verde – o campanie a URBB Tuborg Romania. Jurizarea a avut loc zilele trecute, la Bucuresti, fiecare membru al juriului acordand o nota pentru formularul de participare (cu o pondere de 60 la suta din nota finala) si una pentru povestea orasului (pondere 40 la suta din punctajul final). Desi orasul care a obtinut cel mai mare punctaj a fost Brasovul, el fiind „Capitala Verde a Romaniei in 2010, Zalaul a fost premiat pentru buna comunicare dintre autoritati si populatie si pentru setul de actiuni dedicate mediului, intreprinse in intreg anul trecut. „Este nevoie sa contribuim cu totii la protejarea mediului, iar astfel de proiecte au rolul de a ne atrage atentia asupra acestui lucru, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, la festivitatea de premiere.

„Capitala Verde a Romaniei” este un proiect derulat de Umbrela Verde (program al URBB – Tuborg Romania), in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor.

Scopul proiectului este sa responsabilizeze publicul roman cu privire la respectarea mediului inconjurator, dorindu-se incurajarea populatiei si a autoritatilor locale spre initierea si implicarea in proiecte ecologice, care pot imbunatati calitatea vietii in marile orase ale Romaniei.

Editia din 2010 a fost prima de acest gen din Romania, dar programul va fi continuat si in anii urmatori.

Leave a Comment