Zălăuanii sunt așteptați cu electrocasnicele pe care nu le mai folosesc, la centrele de colectare

Municipiul Zalău se află pe harta participanților la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, eveniment organizat pentru prima dată sâmbătă 13 octombrie 2018 pentru a promova colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice din întreaga lume. Autoritățile locale și Serviciul Local de Colectare Sălaj, împreună cu partenerii locali, încurajează cetățenii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la campania din 13-19 octombrie din Municipiul Zalău.
Cetățenii au ocazia să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). Această inițiativă a fost dezvoltată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, alături de 26 de membri ai săi și implică în jur de 40 de organizații diferite din 20 de țări din întreaga lume. Scopul evenimentului este de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil, fiind susținută și de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.
Adună aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosești, dar continui să le ții în casă și vino cu ele la unul dintre punctele de colectare provizorii ce vor fi disponibile pe 13 octombrie, între orele 10.00-16.00, în următoarele locuri din Zalău:
cartier Porolissum – lângă PECO 
cartier Brădet – lângă Codiflor 
cartier Dumbrava – lângă Piaţă
Centru de colectare deșeuri electrice Zalău – str.Fabricii nr. 30B

Nu ai cum să transporți singur deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare?

În perioada 13-19 octombrie, Serviciul Local de Colectare Sălaj, un serviciu oferit de TGP-The Green Project Zalau, asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție! Tot ce trebuie să faci este să suni gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 9.00-17.00, și să faci o programare.
Echipa Serviciului Local de Colectare Sălaj asigură colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu. Răspunde pozitiv la colectarea și reciclarea aparatelor electrice vechi sau uzate, a becurilor și bateriilor! Contribui astfel la protecția mediului și la economisirea resurselor Pământului. În plus, participând la această acțiune de colectare, ai șansa să câștigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: un cuptor cu microunde, un fier de călcat, un boiler electric, un mixer și o trusă accesorii scule. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc în 19 octombrie, la ora 15.00, la Centrul de Colectare Deșeuri Electrice Zalău de pe str. Fabricii nr. 30B, iar câștigătorii vor fi contactați telefonic.

Alte articole

Leave a Comment