Zălăuani din Chicago, implicați în campania ”Dacă nu EU#votez, atunci cine?”

Pentru a încuraja compatrioții de pretutindeni să iasă la vot, astfel încât diaspora să conteze și să aibă cel mai puternic impact electoral din ultimii 30 de ani, un grup de români stabiliţi la Chicago, în colaborare cu ”Declic România” – organizaţie civică cu peste 500 de mii de membri, au decis să finanţeze realizarea videoclipului creat de Mircea Bravo – „Merg la vot. Așa a zis bunica!”. Printre românii stabiliți la Chicago, care au finanţat clipul vloggerului Mircea Bravo – „ Merg la vot. Așa a zis bunica!”, se numără şi câţiva zălăuani. Este vorba despre Mihaela Livanu, Mirela Birta, Mihai Bora, Mircea Câmpean şi Mihai Lehene. Clipul, „o invitație” pentru a vota la alegerile europarlamentare din această lună, a devenit viral în mai puțin de 24 de ore de la lansarea care a avut loc în 1 mai și a adunat peste patru milioane de vizualizări. Astfel, sub sloganul ”Dacă nu EU#votez, atunci cine?”, românii stabiliţi la Chicago au reuşit să adune până în prezent 7.000 de dolari. Bani vor fi redirecţionaţi pentru promovarea şi difuzarea clipului precizat.

Grupul de români din Chicago a organizat recent, la începutul acestei luni, un eveniment de socializare pentru a prezenta comunității intențiile lor de finanțare a acestui proiect video cât și a altor proiecte viitoare. Mihai Lehene, un zălăuan stabilit la Chicago, inițiatorul proiectului local – ”Romanian United Fund – un proiect al românilor pentru români” a propus celor prezenți crearea unui grup de membri donatori care să se angajeze în a dona, anual, într-un fond, deja existent, numit ”Romanian United Fund”, o sumă de bani care să fie folosită în proiecte de dezvoltare şi schimbare a României, similare cu cele deja existente, gen “Magic Camp”, cel de informare juridică, al judecătorului Cristi Danileţ sau al organizatiei “Dăruieşte viaţă” de construire al primului spital privat de oncologie. Scopul ”Romanian United Fund” este a aduna anual suma de 50.000 de dolari şi de a dezvolta o reţea în diaspora în următoarea perioadă. Banii adunaţi vor fi investiţi în realizarea unor proiecte de dezvoltare şi schimbare a României.
Cei interesați să doneze, un simplu click
http://bit.ly/2vnxyON

Alte articole

4 Thoughts to “Zălăuani din Chicago, implicați în campania ”Dacă nu EU#votez, atunci cine?””

 1. Nelu

  Vedeti-va de treaba pe unde santeti si platiti taxe. Ne facem NOI viata cei de acasa cum simtim si dorim
  Acolo nimeni NU va baga in seama si simtit ca e nevoie aici , pt cativa dolarei ce va sant arincati ca la milogi …??? Rusine voua , manipulatilor !!!

 2. Stati acasa !

  Dupa vot, bogatii vor fi mai bogati iar saracii mai saraci. La vot vor merge profitorii + slugile si, bineinteles, asistatii social. Noi NU !

 3. Anonim

  Lasati-ne sa ne descurcam noi aici cum putem , vedeti-va de viata voastra acolo unde v-ati hotarat sa o traiti. NU AVETI VOI DREPTUL SA NE HOTARATI DESTNUL NOSTRU DE AICI . Ocupati-va de familiile voastre acolo !!!!!!!!!!! Lasati -ne ….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Anonim

  Bravo lor ! Oameni adevarati se vede si din poza .

Leave a Comment