Zălăuan tâlhărit în scara blocului: autorii au fost prinşi

Polițiștii sălăjeni au identificat și prins, vineri, 19 august, doi tineri care sunt bănuiți de comiterea unei tâlhării. Ei au fost reținuți și prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. În data de 18 august a.c., un zălăuan a sesizat Poliția despre faptul că a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie. Bărbatul a declarat polițiștilor că, în jurul orei 2.30, în timp ce se afla în scara blocului situat într-un cartier din Zalău, a fost imobilizat de două persoane necunoscute care, prin violență, l-au deposedat de 2.300 de lei și un lanțișor din aur pe care îl purta la gât.

Cercetările efectuate de polițiști au dus la identificarea a doi bănuiți. Din valoarea prejudiciului cauzat s-a recuperat aproximativ jumătate. Cei doi presupuşi autori – Şerban Marius şi minorul S.T. de 25 respectiv 17 de ani, ambii din Zalău, – au fost reținuți de polițiști, vineri, 19 august a.c., și depuși în arestul I.P.J.Sălaj, iar sâmbătă, 20 august, pe numele lor instanța a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată. Cei doi rămân însă sub prezumţia de nevinovăţie până când o instanţă va emite o hotărâre definitivă în acest caz.

Pentru a preveni o astfel de faptă, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj oferă cetăţenilor câteva sfaturi: încercați să fiți vigilenți și să aveți grijă la ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră și să evitați preocupările care vă distrag atenția – transmiterea de sms-uri, vorbitul la telefon, accesarea internetului sau a rețelelor de socializare în timpul deplasărilor pe stradă, ori în spaţii mai puţin populate.

Evitați, pe cât posibil, să vă deplasați pe alei întunecate, străzi izolate sau necirculate; nu vă afișați în mod ostentativ cu obiecte de valoare; dacă sunteți urmăriți, cereți ajutorul unei persoane care vă inspiră mai multă încredere, sau anunțați imediat Poliția; atunci când sunteți nevoiți să ieșiți pe stradă la o oră târzie, este recomandat să ieşiţi însoțiți de o altă persoană, care vă poate sprijini în cazul în care sunteți în pericol.

 

 

 

Alte articole

2 Thoughts to “Zălăuan tâlhărit în scara blocului: autorii au fost prinşi”

  1. Tăunu

    Ăla de 17 ani o fi elev. După dobitocul de ministru al educaţiei, ar trebui să dea note profesorilor. Cam asta-i „democraţia” la români !

  2. Anonim

    La AJOFM stau locurile de.munca, cu zecile, neocupate. Puturosii astia, tineri si in putere maxima, prefera sa dea in cap si sa fure! Munca e grea in plus, trezitul de dimineata e de nesuportat pentru unii ca astia.

Leave a Comment