YouTube va suspenda canalele care susţin că alegerile din SUA au fost fraudate

YouTube a anunţat, că va suspenda orice canal care publică video-uri noi care susţin în mod fals că au avut loc fraude pe scară largă în alegerile prezidenţiale americane, în loc să le dea doar un avertisment, cum era politica anterioară, în urma evenimentelor violente de la Capitoliu, informează news.ro.

„Din cauza evenimentelor tulburătoare care au avut loc ieri (miercuri n.r.) şi având în vedere că alegerile au fost certificate, începând de astăzi orice canal care postează video-uri noi care includ afirmaţii false, încălcând politicile noastre, vor primi o abatere”, a anunţat compania într-un comunicat.

Politica obişnuită a YouTube permite canalelor să primească un avertisment referitor la publicarea de conţinut fals, înainte de a primi o abatere.

Canalele care primesc o abatere nu mai au dreptul să posteze sau să facă transmisiuni live timp de o săptămână. Dacă primesc trei abateri, în decurs de 90 de zile, YouTube le itnerzice definitiv.

YouTube a arătat că în ultima lună a eliminat mii de video-uri care răspândeau dezinformări care susţineau că fraudele pe scară largă în alegeri a schimbat rezultatul alegerilor din 2020, inclusiv câteva postate de preşedintele Donald Trump.

Compania a eliminat un video postat miercuri de preşedintele Trump, care făcea afirmaţii false despre rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020, dar nu a publicat un comunicat oficial despre interzicerea canalului său sau a postărilor acestuia.

Un purtător de cuvânt nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

YouTube nu a mers atât de departe ca alte companii de socializare, în blocarea contului preşedintelui Trump, potrivit news.ro.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment

error: Conținut protejat!