Workshop pentru tinerii sălăjeni interesaţi de mobilităţi europene

Consiliul Judeţean al Elevilor Sălaj (CJE), în parteneriat cu Group of the European Youth for Change (GEYC), aşteaptă tinerii interesaţi de mobilităţi europene, sâmbătă, 25 iulie, la cafeneaua Interieur, începând cu ora 11, la un workshop facilitat despre oportunităţile pe care le pun la dispoziţie diferite programe tinerilor.
Evenimentul are drept scop conştientizarea importanţei mobilităţilor europene în pregătirea pentru un loc de muncă. “Mobilităţile europene te fac mai competent” este concluzia unui studiu recent dat publicităţii de către Comisia Europeană.
În cadrul întâlnirii, participanţii vor putea afla mai multe informaţii despre cum pot aplica, în ce constă o mobilitate europeană, care sunt costurile, dar şi care sunt beneficiile unei astfel de experienţe. “Această acţiune reprezintă o primă activitate din contextul organizării proiectului Tinerii – parte a comunităţii europene, iniţiat în calitate de promotor pentru democraţie europeană, program al Biroului de Informare al Parlamentului European din România”, explică Denisa Ligia Matei, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Sălaj. În opinia sa, tinerii din judeţul nostru au dreptul să beneficieze de mai multe oportunităţi care deja există, dar din păcate, mulţi nu ştiu unde şi când să le acceseze sau de unde să se informeze. O astfel de mobilitate europeană poate să îşi aducă aportul la dezvoltarea abilităţilor celor implicaţi şi să ofere participanţilor o altfel de perspectivă în ceea ce implică multiculturalitatea sau unele aspect ale societăţii. “De asemenea, în a doua parte a workshopului ne vor împărtăşi din experienţa lor tineri sălăjeni care au fost implicaţi în schimburi de tineri. Vom continua cu alte activităţi la începutul lunii septembrie care vizează integrarea tinerilor pe piaţa muncii”, a mai adăugat Denisa.
Consiliul Judeţean al Elevilor Sălaj (CJE) este unica structura reprezentativă a elevilor la nivelul judeţului Sălaj, prin CNE, for consultativ al Ministerului Educaţiei, promotor al proiectelor şi programelor care încurajează dezvoltarea personală a elevilor, voluntariatul şi implicarea în comunitate. Scopul principal este de a apăra şi promova drepturile şi interesele elevilor şi de a implica elevii în actul educaţional, viaţa civică, socială şi culturală. Group of the European Youth for Change – GEYC este o organizaţie românească înfiinţată în 2010. GEYC este un membru al Consiliului consultativ privind Tineret a Ministerului Tineretului şi Sportului.

Leave a Comment