WhatsApp a adăugat funcţia de apeluri video şi audio în versiunea sa pentru desktop

Aplicaţia WhatsApp, deţinută de compania Facebook, a introdus funcţia de apeluri video şi audio în versiunea sa pentru desktop, au anunţat astăzi reprezentanţii acestei mesagerii online, citaţi de Reuters, transmite Agerpres.

Utilizatorii vor putea de acum să folosească monitoarele PC-urilor pentru a efectua apeluri audio-video atât în format „portrait”, cât şi în format „landscape”, iar toate apelurile vor fi criptate folosind tehnologia end-to-end.

Decizia de a facilita executarea de apeluri audio-video pe ecrane mari va ajuta WhatsApp să ajungă la egalitate cu alte aplicaţii majore în acest domeniu, precum Zoom şi Google Meet, însă deocamdată nu este clar dacă mesageria online deţinută de Facebook are ambiţia de a concura cu acele două platforme în domeniul serviciilor oferite pentru companii.

WhatsApp, care a raportat 1,4 miliarde de apeluri video şi audio în seara de Revelion, a beneficiat de pandemia de COVID-19, întrucât oamenii din lumea întreagă au folosit apelurile sale video pentru a discuta între ei în timp ce se aflau în izolare la domiciliu.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

 

Leave a Comment