Vremea rea dă bătaie de cap gospodarilor, dar și pompierilor. Zeci de intervenții la locuințe inundate în Sălaj

Pompierii militari şi cei civili au participat, marți, la o serie de acțiuni ce au vizat ridicarea de diguri de protecţie din saci cu nisip, în două zone din județul Sălaj, pentru a preveni inundarea unor gospodării şi a unui pod de cale ferată, în urma ploilor abundente înregistrate în ultima săptămână. “La nivelul localităţii Sălăjeni s-a identificat o zonă în care se revarsă valea Zalăului, apa a intrat în grădini şi în patru gospodării. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) al localităţii se află la faţa locului şi realizează diguri de protecţie din saci cu nisip.

Deocamdată nu este necesară evacuarea persoanelor şi animalelor din zona vizată. În localitatea Sărmăşag a fost realizat un dig din saci cu nisip care protejează un pod de cale ferată din localitate. La faţa locului sunt pompierii militari şi SVSU Sărmăşag care sunt pregătiţi să intervină. În sprijinul forţelor mobilizate în localitatea Sărmăşag se deplasează pompieri de la Secţia Şimleu Silvaniei, cu o autoutilitară, cu o motopompă de mare capacitate”, se arată într-o informare remisă presei de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj. Șapte gospodării au fost inundate, ieri, în localitatea Jibou. Din cauza ploilor abundente, vântului şi descărcărilor electrice, pompierii sălăjeni au fost solicitaţi, marţi dimineaţa, să intervină la mai multe locuinţe şi gospodării inundate.

Pompierii din judeţ au intervenit cu motopompe în mai multe zone din municipiul Zalău, oraşul Şimleu Silvaniei, localităţile Românaşi, Jibou şi Hida. Potrivit ISU Sălaj, din cauza scurgerilor de pe versanţi, curtea şcolii cu clasele I-IV din Gârceiu a fost inundată, marţi dimineaţa, iar cursurile s-au suspendat. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Porolissum’ mai recomandă cetăţenilor să îşi cureţe şanţurile, rigolele şi podeţele de pe lângă locuinţe pentru a permite unui flux mai mare de apă să se scurgă.

 

Alte articole

Leave a Comment