Vrei să te bucuri de un transfer bancar ieftin? Încearcă TransferWise

Deja nu mai este nici un secret pentru nimeni faptul că transferurile bancare sunt niște operațiuni destul de scumpe, în special atunci când sunt efectuate către sau dinspre alte țări. Și nu doar că pierdem o mulțime de bani din cauza comisioanelor solicitate de bănci, dar când avem de-a face cu valută, ne vom confrunta cu un schimb valutar total nefavorabil, ceea ce va face ca gaura din buzunar să se adâncească și mai mult.

Dar ce ai zice dacă ți-am spune că poți efectua transferuri bancare internaționale la costuri mult mai mici? Tot ce trebuie să faci este să îți creezi un cont TransferWise, iar apoi vei putea economisi sume importante de fiecare dată când trimiți sau primești bani.

Cum se poate una ca asta? Ce este TransferWise și cum de operațiunile lor vin cu niște costuri mult mai mici față de concurență? Răspunsul întrebărilor, dar și multe alte informații utile pot fi citite în rândurile ce urmează.

Ce este și cum a luat naștere TransferWise?

TransferWise reprezintă, în prezent, aplicația numărul 1 utilizată la nivel mondial pentru transferuri bancare.

Compania s-a lansat acum 9 ani în Marea Britanie, prin intermediul a doi estonieni care lucrau acolo și se săturaseră de taxele mari pe care erau nevoiți să le suporte de fiecare dată când trimiteau bani membrilor familiei, rămași în țara natală.

Ca atare, ei au venit cu o viziune unică în ceea ce privește aceste operațiuni: realizarea de transferuri bancare prin intermediul unui sistem de tip peer-to-peer. Cum adică? Îți explicăm puțin mai jos.

Cum funcționează TransferWise?

Să luăm următorul exemplu: vrei să trimiți bani din România unui prieten care locuiește în Spania. Contul tău este în Lei, iar al primitorului în Eur.

Banii pe care îi trimiți tu, sunt depuși într-un cont hai să-i zicem „comun”, în care ajung toate transferurile inițiate în această monedă. Pentru fiecare monedă în parte, din toate țările unde aplicația TransferWise este disponibilă, există astfel de conturi.

Suma ce trebuie să ajungă la primitor este trasă tot dintr-uncont din acesta „comun”.

Grație acestui mod total inedit de a gestiona trimiterea și primirea de bani, compania poate să ofere o mulțime de beneficii, în comparație cu mulți dintre competitorii de pe piață.

Avantajele aplicației TransferWise

Costuri mult mai mici pentru realizarea de transferuri bancare – probabil principalul avantaj al aplicației este acela că vine cu costuri net inferioare față de majoritatea competitorilor.

Transparență totală în privința costurilor – nu doar că vei avea de plătit sume mai mici pentru fiecare tranzacție realizată, dar te vei bucura și de o transparență totală a costurilor, grație calculatorului integrat în aplicație. Tot ce trebuie să faci este să introduci suma ce dorești să fie transferată, împreună cu destinația și primești automat costul total pe care va trebui să îl suporți pentru realizarea tranzacției. Fără alte taxe sau comisioane ascunse.

Curs valutar la cotații interbancare – faptul că TransferWise are câte un cont deschis în moneda fiecărei țări în care este disponibil reprezintă un uriaș avantaj și oferă posibilitatea setării unui curs de schimb valutar la cotații interbancare. Astfel, nu vei mai pierde bani în cazul tranzacțiilor realizate în valută.

Asigurarea ratei de schimb – pe lângă un curs valutar avantajos, vei avea și posibilitatea de a „bloca” rata de schimb pentru 24 ore, atunci când vezi că aceasta atinge niște puncte pe care le așteptai de mult, chiar dacă nu ai bani în cont. Dacă în intervalul în care cursul este blocat, depui suma necesară, schimbul valutar se va realiza la valoarea aceea, indiferent la ce cotații se găsește valuta în timp real.

Rapiditate în ceea ce privește realizarea transferurilor bancare – chiar dacă, în mod oficial, aplicație te anunță că banii pot ajunge la primitor într-un maxim de 5 zile lucrătoare, din experiență îți spunem că, de regulă, nu vei avea de așteptat mai mult de 3 zile pentru realizarea transferului. În cazul în care trebuie să trimiți urgent o anumită sumă de bani, poți plăti o taxă pentru a grăbi lucrurile, dar aceasta poate ajunge să fie în jur de 100 lei, destul de mare dacă ne întrebi pe noi.

Aplicație ușor de folosit – aplicația TransferWise este extrem de simplu de folosit, chiar și de către persoanele care nu sunt atât de pricepute cu utilizarea computerelor sau a telefoanelor de tip smartphone. Interfața este intuitivă și prin apăsarea a doar câteva butoane poți iniția un transfer bancar.

Securitate – desigur, ca orice instituție care gestionează banii oamenilor, și TransferWise este verificat de o mulțime de entități internaționale și de către anumite bănci și toate își dau acordul pentru funcționarea aplicației. Conturile vin cu o mulțime de sisteme de protecție, astfel că banii tăi sunt mereu în siguranță.

Fonduri disponibile – ținând cont că serviciul este unul de tip peer-to-peer, nu poți să nu te întrebi dacă aplicația are suficienți bani pentru realizarea tuturor transferurilor bancare inițiate de către utilizatori. Ei bine, TransferWise varsă niște sume enorme în toate conturile comune, astfel că nu există riscul ca acestea să rămână fără bani vreodată.

Fă-ți un cont TransferWise chiar astăzi

Așadar, dacă și tu consideri că te-ai săturat să pierzi niște sume mari de bani, inutil, la fiecare transfer bancar realizat sau vrei să te bucuri de toate avantajele cu care vine aplicațiaTransferWise, apasă acest link, pentru a-ți crea un cont chiar astăzi.

 

2 Thoughts to “Vrei să te bucuri de un transfer bancar ieftin? Încearcă TransferWise”

  1. Anonim

    Compania asta pe ce lume traieste? ??? Auzi,si 3 zile pana vezi banii,si contra cost. Oare ei nu au auzitca de vreo trei ani toata lumea are carduri Revolut si Monese,acolo unde transferi orice suma intr-o secunda si ajunge in cea de -a doua secunda? Gratuit,zero centi! Pai de ce au crapat camatarii mondiali Western Union si cei ai nenorocitilor de la BCR, MoneyGram, iar acum.se duce naibik siPayPal? Din acelasi motiv din care si acest Transfer Miraculos o sa.moara. Lacomia! Hilara publicitatea pe care si o fac amaratii astia, f bine ca le luati banii. Oricum nu transfera nimeni prin ei, ar fi culmea cand ai la dispozitie cel putin alte doua modalitati gratuite si pe loc. Nu contra cost si in 3 zile. ?

  2. Anonim

    Au uitat sa spuna in reclama de ce sa i alegem pe ei, cu taxe de transfer si alte tampenii si nu am ramane la Revolut sau celelalte, cu ZERO conision nunconteaza suma transferata si alte avantaje…

Leave a Comment