Viitorul sună bine și în Sălaj. Zeci de copii au devenit infractori

35 de copii au devenit anul trecut infractori prin faptele penale pe care le-au comis. Cei mai mulți au furat sau au lovit, dar partea tristă este că numărul acestor copii care comit ilegalități este în creștere.

Un număr de 35 de copii care au săvârșit fapte penale și nu răspund penal au fost evaluați anul trecut, iar pentru 25 copii s-a stabilit măsura supravegherii specializate în familie. În vederea evaluării acestor cauze, autoritățile județene responsabile cu protecția drepturilor copilului întâmpină dificultăți în colaborarea cu părinții acestor copii, cu asistenții sociali din comunitățile de unde provin, iar asta pentru că multe familii cu probleme își schimbă frecvent domiciliul și nu pot fi identificate după domiciliul din actele de identitate, sau pentru că pleacă în străinătate și nu există nicio informare în acest sens. Din păcate, cei mai mulți copii care au comis infracțiuni provin din familii vulnerabile, acolo unde educația și stabilitatea financiară lipsesc cu desăvârșire, dar și din familii cu părinți despărțiți sau unde tata sau mama consumă alcool sau chiar droguri.

Fotografie cu caracter ilustrativ

2 Thoughts to “Viitorul sună bine și în Sălaj. Zeci de copii au devenit infractori”

  1. […] 35 de copii au devenit anul trecut infractori prin faptele penale pe care le-au comis. Cei mai mulți au furat sau au lovit, dar partea tristă este că numărul acestor copii care comit ilegalități este în creștere. Un număr de 35 de copii care au săvârșit fapte penale și nu răspund penal au fost evaluați anul trecut, iar pentru 25 copii s-a stabilit măsura supravegherii specializate în familie. În vederea evaluării acestor cauze, autoritățile județene responsabile cu protecția drepturilor copilului întâmpină dificultăți în colaborarea cu părinții acestor copii, cu asistenții… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    În regimul socialist pt copii infractori erau școli de corecție prevăzute cu maiștri instructori bine pregătiți pt astfel de infractori. Curiculla era simplă, Apă, paie și bătaie. Și era f bine atunci !

Leave a Comment