Viitorii jandarmi sălăjeni încep cursurile la școlile de subofițeri

Un număr de 17 tineri din județul Sălaj vor urma cursurile instituţiilor de învăţământ postliceal în care se pregătesc viitoarele cadre ale Jandarmeriei Române, după ce au fost declaraţi admişi la examenele desfăşurate în sesiunea  ianuarie 2018.

 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a recrutat 26 de candidaţi pentru susţinerea concursurilor de admitere, 23 dintre aceştia optând pentru susţinerea examenelor la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi 3 pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani.

Concursul de admitere s-a desfăşurat în perioada 13- 21 ianuarie 2018 şi a cuprins contravizita medicală, verificarea aptitudinilor fizice şi proba de verificare a cunoştinţelor.

 În urma susţinerii probelor de concurs, 15 dintre cei 23 candidaţi care au optat pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni au fost declaraţi admişi. Dintre cei 3 candidaţi înscrişi pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, au fost declaraţi admişi doi candidaţi.

Pentru sesiunea de admitere ianuarie 2018, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs un număr de 350 de locuri pentru fiecare dintre cele două instituţii de învăţământ.

Stagiul de pregătire durează un an, perioadă în care elevii vor beneficia, în mod gratuit, de cazare și masă în cadrul instituțiilor de învățământ postliceale ale Jandarmeriei Române. La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofiţeri vor fi repartizaţi să își desfășoare activitatea în unitățile Jandarmeriei Române.

 

 

Leave a Comment