Veşti proaste pentru pensionarii sălăjeni! Primesc pensii mai mici în urma recalculării

Veşti proaste pentru pensionarii sălăjeni, după recalcularea pensiilor din grupele 1 şi 2. Surse guvernamentale spun că au reieşit şi pensii mai mici decât cele aflate acum în plată. Legea obligă însă să se pastreze nivelul pensiei aflată deja în plată.

Surse din cadrul Ministerului Muncii au explicat că nu toţi cei care au lucrat în condiţii speciale vor primi pensii majorate. Potrivit formulei de calcul, cei care nu au stagiul complet de cotizare ar putea să primească pensii mai mici. Cei care se vor afla în această situaţie, vor primi în continuare pensia pe care o încasează în momentul de faţă.

Pensionarii care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi care au stagiul de cotizare complet vor primi începând cu luna martie pensia mărită.

Începând cu 1 septembrie, toate pensiile se vor majora. Punctul de pensie va creşte de la 1.100 de lei la 1.265 de lei.

Reprezentanții Ministerului Muncii susțin că, în 2017 – 2018, majorarea reală a pensiei pentru pensionari este de 18,6% şi că pensia minimă va avea la rândul ei o creştere substanţială, de la 640 de lei la 704 lei. Aceștia au subliniat că sunt foarte mulţi pensionari care nu au stagii complete de cotizare şi aceştia vor fi incluşi în Legea indemnizaţiilor sociale, a cărei elaborare este pe final.

 

Alte articole

2 Thoughts to “Veşti proaste pentru pensionarii sălăjeni! Primesc pensii mai mici în urma recalculării”

  1. Abureli !

    Acestea sunt petarde. In realitate, cei cu grupa, pensionati LA 40 de ani vor avea pensia dublata, evident, cei cu stagiu complet. Pentru cei pensionati LA 65 de ani, programu PSD prevede, „Mai duca-se si – n p…izda masii”!

  2. Gandire PZD-ista!

    Sa iesi cu pensie de rahat la aproape 70 de ani, ca sa le faci pensie speciala unora ce ies pe la vreo 50 de ani.

Leave a Comment