Vestea că legea pensiilor MAI ar putea fi modificată a ajuns și la IPJ Sălaj. Câți polițiști și-au depus cererile de pensionare

“Intenţia Guvernului este de a creşte vârsta de pensionare pentru poliţişti”, a declarat recent premierul Ludovic Orban. Acesta a afirmat că atunci când a fost modificat prin Ordonanță de urgență „sistemul nesimţit de calcul al pensiilor pentru şefimea din Ministerul Afacerilor Interne” s-au pensionat mii de cadre pentru a beneficia de condiţiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificării ordonanţei. La Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, conform datelor furnizate de reprezentanții instituției, 16 cadre au, în prezent, cererile de pensionare depuse. „Intenţia noastră este foarte clară: de a creşte vârsta de pensionare. Când s-a modificat prin OUG sistemul acesta de calcul al pensiilor pentru şefimea din zonele respective, s-au pensionat din zona MAI mii de cadre, pentru a beneficia de condiţiile privilegiate de pensionare care erau valabile anterior modificării ordonanţei. Adică, ei au dat o ordonanţă de urgenţă dar înainte le-au permis tuturor celor au vrut să beneficieze de pensiile respective, s-au pensionat oameni cu 40, 42, 43, 45 de ani cu nişte pensii extrem de mari (…). Dorim să ajungem la o formă a unei legi a pensiilor care să facă cu adevărat dreptate şi care să corecteze toate abuzurile care au fost făcute în calculul pensiilor”, a afirmat Orban. El a arătat că o altă problemă este cumulul pensiei cu salariul în sectorul public. „Foarte mulţi s-au pensionat anticipat beneficiind de nişte condiţii de reglementări speciale, după aceea s-au angajat în sistemul public. Interzicem cumulul pensiei cu salariul în sectorul public. Sigur că nu interzicem oamenilor să lucreze în sectorul public, dacă vor să-şi continue activitatea în sectorul public, nu avem nimic împotrivă, cu o singură condiţie: nu le mai plătim pensia cât timp ocupă funcţia publică, urmând ca ulterior, în funcţie de anii în plus vechime pe care i-au lucrat, să le crească pensia când se vor pensiona”, a explicat premierul.

8 Thoughts to “Vestea că legea pensiilor MAI ar putea fi modificată a ajuns și la IPJ Sălaj. Câți polițiști și-au depus cererile de pensionare”

 1. urmând ca ulterior, în funcţie de anii în plus vechime pe care i-au lucrat, să le crească pensia când se vor pensiona

  adica la 65 de ani, sau la 60 daca au ei chef, sa iasa la pensie de stat PLUS pensia speciala !!!
  solutia este ca toate pensile „speciale” care nu se bazeaza pe contributivitate, sa fie impozitate cu 50 -70 -90 %, in functie de valoarea lor !!
  pana la pensia minima sa nu fie impozitat deloc, dupa aceea:
  – tot ce trece de 2 ori pensia minima sa fie impozitat cu 50%,
  – tot ce trece de 3 ori pensia minima sa fie impozitat cu 70% si
  – tot ce trece de 4 ori pensia minima sa fie impozitat cu 90%.

 2. Anonim

  cum masa sa fie correct, cand colegul meu de scoala este „pensionar” la 50 de ani !!! si s-a anhajat la primarie unde mai ia un salar kalumea !!
  cum masa e sa iei pensie 80% din media VENITURILOR tale pe 6 luni de zile, pe care le alegi chiar tu? toti isi „rezolva” ca iainte de pensionare sa primeasca VENITURI suplimentare sa iaba la ce calcula kalumea pensia !!!
  iar dupa aceea sa vine d-l OFITER sa sa ceara un post pentru DOMNIA SA !!! si primarul sa-i puna la dispozitie iute un post pe masura gradului !!!
  daca ai iesit la pensie anticipat, inseamna ca nu mai esti apt de munca !! altfel care este logica iesirii la pensie? sau de ce exista doua masuri, pentru categorii diferite ale societatii !!
  cum mama lor acuma Constitutia nu se palica ?

 3. Anonim

  si ieri spunea IPS Salaj ca au deficit de oameni !!!
  radarele fixe nu le pornec, caci acle e 5 radare fac munca a 10 ofisteri/subofiteri de la circulatie !! o fac mult mai bine, fara DISCRIMINARE, fara sa ia MITA, si nici ABUZURI nu fac !!

 4. Anonim

  Deștepți ăștia de la comentarii. Mulți Ludovici și în Sălaj.

 5. Anonim

  Iata democratia, un regim corupt, cu pensii speciale. In socialism nu era asa ceva !

 6. Anonim

  Presa relatează că în toate județele cei din MAI își pun dosare de pensionare în draci, după 20-25 de ani lucrați. De aceea este și înghesuială la școlile de poliție, jandarmi, pompieri și ceilalți. Așadar, prostimea să lucreze pînă la 65 de ani, că băieții jmecheri profită!

 7. Anonim

  sunt rupti saracii de ei !! ii vezi la 40-50 de ani cum stau pe banci in parcuri si joaca table , saracii de ei !!! au tras mult la viata lor !!

Leave a Comment