Urna mobilă, doar la cerere

Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Sălaj informează cetăţenii care au nevoie de urna mobilă duminică, 16 noiembrie, să facă solicitarea din timp.

Persoanele imobilizate la pat sau care nu se pot deplasa la secţia de votare, din diverse motive de sănătate, dar care doresc să-şi exercite dreptul de vot privind alegerea preşedintelui României, trebuie să redacteze o cerere scrisă prin care pot solicita urna mobilă. Potrivit unor informaţii furnizate de reprezentanţii BEJ, la cererea respectivă, persoanele în cauză trebuie să anexeze copii după actele medicale care dovedesc faptul că deplasarea este imposibilă sau extrem de dificilă şi să o depună, prin reprezentanţi, la secţia de votare unde sunt arondate în ziua prealegerilor, respectiv sâmbătă, 15 noiembrie, între orele 14 – 20.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, în întreg judeţul Sălaj, numărul total al alegătorilor care au solicitat urna specială a fost de 1.033 de persoane, dintre care mai mulţi în municipiul Zalău.

Leave a Comment