Unde își pot petrece vacanțele bugetarii sălăjeni folosind voucherele de 1.450 de lei

Sălăjenii care lucrează în sistemul bugetar și care au primit ori urmează să primească voucherele de vacanță aferente acestui an, își pot alege atât agenția de turism cât și pensiunea sau hotelul în care doresc să își petreacă vacanța folosind aceste vouchere oferite de stat, mai precis de fiecare dintre noi, bugetari sau cei care lucrăm în mediul privat. Magazin Sălăjean vă pune la dispoziție lista completă a unităților turistice care acceptă voucherele de vacanță valabile în acest an, până în primăvara anului viitor. În documentul atașat la finalul articolului puteți găsi atât agențiile cât și unitățile de cazare din fiecare județ care acceptă tichetele de vacanță emisă de Cheque Dejeuner, Sodexo și Edenred. Valoarea totală a voucherelor de vacanță este de 1.450 de lei, iar filele au valori de 50 sau 100 de lei. 

Aproape 80 la sută dintre angajații la stat vor primi voucherele de vacanță pe 2019 până în 1 iunie, astfel încât aceștia își pot achita deja concediul dacă au de gând să plece în iunie. Restul de 20 la sută ar urma să le primească în cursul lunii iunie, mai ales că hotelierii, evident, direct interesați, pun presiune pe Guvern să nu amâne acordarea acestui beneficiu. Responsabilii spun însă că sistemul voucherelor de vacanţă ar trebui îmbunătăţit prin folosirea lor în extrasezon şi în anumite regiuni ale ţării, întrucât utilizarea lor doar în lunile iulie şi august, pe Litoral, duce la scumpiri nejustificate şi la scăderea numărului de turişti străini.

Așa au declarat, zilele trecute, reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), într-o conferinţă de presă.
Dragoş Anastasiu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi membru în grupul de lucru pe turism din CDR, a afirmat că reprezintă o problemă faptul că tichetele sunt folosite în principal în sezonul estival. 

„Toată lumea se îmbulzeşte pe litoral vara şi în weekend şi atunci cresc preţurile, că aşa este legea cererii şi a ofertei. Un alt efect colateral este inhibarea incoming-ului, pentru că hotelierii pe două luni au venituri crescute cu mai mulţi turişti cu preţuri mai bune şi atunci nu mai vor să se complice cu străinii”, a spus Anastasiu.
Din păcate pentru unii bugetari, aceste vouchere nu vor mai veni în acest an.

Angajații Primăriei Zalău, de exemplu, vor trebui săși facă vacanțele pe banii proprii, așa cum fac și cei din domeniul privat, pentru că municipalitatea a decis reducerea drastică a unor cheltuieli cu funcționarea, una dintre măsuri fiind și tăierea tichetelor de vacanță pentru angajați, o măsură luată pentru prima dată de o instituție bugetară din Sălaj.

Pentru cei mai norocoși, care vor beneficia și în acest an de suma de 1.450 de lei, punem la dispoziție lista completă cu unitațile turistice din România care acceptă astfel de vouchere, inclusiv cele zece unități din Sălaj.

 

LISTA vouchere 2019

 

 

 

 

Leave a Comment