Unde am fost și unde am ajuns. Sute de sălăjeni cumpără cărbuni pentru încălzirea caselor

Prețul mare al gazului, al energiei electrice, dar și pentru că lemnele sunt tot mai scumpe și mai greu de găsit, tot mai mulți sălăjeni, majoritatea de la sat, caută să cumpere cărbuni pentru încălzirea locuinței.

Rețelele de socializare sunt pline cu anunțuri de vânzare sau de solicitare de cărbune. Prețul variază în funcție de sortiment și cantitate. În unele oferte, vânzătorul cere pentru o tonă de cărbune între 450 și 500 de lei, iar în altele, prețul este mai mare. Cererea este semnificativă în comune unde au funcționat exploatări miniere, populația de aici fiind obișnuită să utilizeze cărbune pentru încălzirea casei. Un agent economic a început demersurile pentru deschiderea unei cariere de suprafață în zona Bobota – Sărmășag, un loc de unde să poată extrage cărbune pentru a-l vinde pe piața locală.

Sursa foto: Florin Maxim

One Thought to “Unde am fost și unde am ajuns. Sute de sălăjeni cumpără cărbuni pentru încălzirea caselor”

  1. […] Prețul mare al gazului, al energiei electrice, dar și pentru că lemnele sunt tot mai scumpe și mai greu de găsit, tot mai mulți sălăjeni, majoritatea de la sat, caută să cumpere cărbuni pentru încălzirea locuinței. Rețelele de socializare sunt pline cu anunțuri de vânzare sau de solicitare de cărbune. Prețul variază în funcție de sortiment și cantitate. În unele oferte, vânzătorul cere pentru o tonă de cărbune între 450 și 500 de lei, iar în altele, prețul este mai mare. Cererea este semnificativă în comune unde au funcționat exploatări… Citeste mai mult […]

Leave a Comment