Un nou termen în dosarul accidentului mortal de la Astralis: Gheorghe Gurzău ajunge mâine în fața magistraților

Gheorghe Gurzău, patronul firmei Gurzău Trans, șofer al microbuzului care a dus la producerea accidentului mortal din februarie din Zalău, se va prezenta din nou vineri, 13 decembrie, în fața instanței sălăjene, pentru un nou termen de judecată. Dosarul a fost amânat până acum de mai multe ori, unul dintre termene fiind acordat pentru soluționarea cererii formulate de inculpat de a strămuta judecarea cauzei într-un alt județ, cerere ce i-a fost respinsă de magistrații Curții de Apel Cluj. Gurzău a fost cercetat și trimis ulterior în judecată în vara acestui an pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. Accidentul a avut loc pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău, în zona Astralis, în 19 februarie. Gurzău Gheorghe, șoferul autovehiculului și patronul firmei de transport căreia aparținea microbuzul, în timp ce conducea microbuzul de transport elevi – cursă regulată, nu a asigurat închiderea ușilor din spate, moment în care eleva Giulia Sabou, pasageră în microbuz, s-a dezechilibrat și a căzut în spatele microbuzului, pe partea carosabilă, murind la scurt timp de la producerea accidentului. Minora stătea pe o bancă improvizată ce fusese așezată în spatele locurilor omologate ale autovehiculului, după cum au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj. Banca a fost ulterior ascunsă de șofer, după ce acesta a părăsit locul accidentului fără încuviințarea Poliției. Numeroase nereguli au ieșit la iveală în urma anchetei, acestea fiind confirmate atât de IPJ Sălaj, Consiliul Județean Sălaj, Inspectoratul pentru Siguranța în Transporturi cât și de cei de la Registrul Auto Român, accidentul fiind consecința unui cumul de abateri de la legislație, alături de neglijența patronului firmei de transport. Gheorghe Gurzău a fost arestat preventiv după comiterea faptei, pus ulterior sub măsura arestului la domiciliu după care sub control judiciar. Așadar, patronul societății de transport și șoferul “microbuzului morții” va fi prezent din nou în fața magistraților sălăjeni, mâine dimineață. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă o situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

Alte articole

5 Thoughts to “Un nou termen în dosarul accidentului mortal de la Astralis: Gheorghe Gurzău ajunge mâine în fața magistraților”

 1. Anonim

  Despre accidentul azi dimineață de ce nu scrieți?A fost un accident rutier urât la trecerea de pietoni din zona Sandana, unde un pieton a fost lovit în plin de un microbuz.. victima este în stare gravă, să sperăm că își va reveni.Doamne ajută

 2. Oli

  Gurzau merita spânzurat

  1. Anonim

   spanzurat, dar nu oriunde: in fata sediului PSD !!

 3. astia sunt complicii la crima: IPJ Sălaj, Consiliul Județean Sălaj, Inspectoratul pentru Siguranța în Transporturi cât și de cei de la Registrul Auto Român

  PSD l-a protejat pe acest individ, pe el si firma lui. Nevasta criminalului este sefa organizatiei de femei a PSD Salaj. Ea este si aleasa poporului, in consiliul local Zalau !!!
  Din aceaste pozitii a reusit sa-si favorizeze firma ei si a sotului=criminalului sa castige licitatii de transpost si sa nu fie verificat de nimeni, firma fiind pe lista celor protejate, de care nimeni nu se atinge ! Desi au exista o multimer de reclamatii la adresa firmei si mai ales la adresa acestui individ=criminal !!!
  Procurorii ar trebui sa deschida dosare si la cei din aceste institutii care au inchis ochii la toate neregulile. Sa ia exemplul dosarului COLECTIV !! Acolo au fost anchetati si functionarii statului ! Vrem sa-l vedem si pe tibi Marc cum este anchetat ! Caci el a dat dispozitie ca aceasta firma sa faca transport judetean !!

 4. Sa nu uitam sa multumim actualei conduceri a primariei Zalau si a politiei Salajene si a celei municipale Zalau !!

  Primaria in frunte cu Ciunt si in cardasie cu sefii politiei IPJ Sala si mai nou cu politia Municipala, unde adjunctul ei a ajuns gginerele lui Ciunt, sunt principalii vinovati pentru toate accidentele care se petrec in Zalau !!
  avem un system video foarte performant, campus din camera video si radare fixe care monitorizeaza tot centrul orasului ! Si primaria impreuna cu Politia Roman, REFUZA sa-l puna in functiune !! Au fost investite peste 4,2 milioane de euro, bani pierduti/aruncati dejaba.
  De ce? pentru ca primarul cu sefii politiei poarta de grija la cei care incalca legea si nu la sigurnata noastra ! Este stiut faptul ca primaria cu Politia Roman nu doresc ca acest system sa functioneze, deoarece nu mai pot stabili ei pe cine sa amendeze ! Acest system nu iarta pe nimeni !

Leave a Comment