Un an de la accidentul mortal de la Astralis: Giulia Sabou – victima unui lanț mortal de ilegalități  

Tragicul accident petrecut în zona “Astralis” din Zalău, în 19 februarie 2019, a trimis un copil nevinovat către moarte și a lăsat o întreagă familie îndurerată pentru totdeauna. Nu a fost un accident cauzat de neglijența victimei, de nerespectarea unor reguli de circulație sau alte cauze de acest gen. Accidentul în care un copil de 12 ani și-a pierdut viața a fost cauzat, așa cum se știe, de un șir lung de nereguli, ilegalități, de nepăsarea celor implicați în activitățile de autorizare și control a activităților de transport și, mai ales, de neglijența unui om care s-a crezut mai presus de lege. Gurzău Gheorghe, șoferul microbuzului din care Giulia Sabou a căzut și a murit pe loc, totodată patronul societății de transport Gurzău Trans, a fost cercetat și trimis ulterior în judecată în vara anului trecut pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. Accidentul a avut loc pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău, în zona Astralis, în 19 februarie. Gurzău Gheorghe, șoferul autovehiculului și patronul firmei de transport căreia aparținea microbuzul, în timp ce conducea microbuzul de transport elevi – cursă regulată, nu a asigurat închiderea ușilor din spate, moment în care eleva Giulia Sabou, pasageră în microbuzul de transport elevi, s-a dezechilibrat și a căzut în spatele autovehiculului, direct pe partea carosabilă, decedânt după câteva momente de la producerea accidentului. Minora stătea pe o bancă improvizată, neomologată, ce fusese așezată în spatele locurilor omologate ale autovehiculului, după cum au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj în urma cercetării la fața locului. Băncuța a fost ulterior ascunsă de șofer, după ce acesta a părăsit locul accidentului fără încuviințarea Poliției.

Numeroase nereguli au ieșit la iveală în urma anchetei, acestea fiind confirmate atât de IPJ Sălaj, Consiliul Județean Sălaj, Inspectoratul pentru Siguranța în Transporturi, cât și de către reprezentanții Registrului Auto Român – București, accidentul fiind consecința unui cumul de abateri de la legislație, alături de neglijența patronului firmei de transport. Gheorghe Gurzău a fost arestat preventiv după comiterea faptei, pus ulterior sub măsura arestului la domiciliu după care sub control judiciar. Reamintim totodată faptul că inculpatul a solicitat, prin avocat, strămutarea judecării cauzei în alt județ, cu alte cuvinte mutarea dosarului la o altă instanță din țară, pentru a evita astfel mediatizarea cursului dosarului și păstrarea cazului în atenția opiniei publice sălăjene, a informațiilor noi ce apar pe parcursul procesului. Magistrații Curții de Apel Cluj au respins, însă, această cerere, constatând că solicitarea este neîntemeiată și nejustificată. Judecarea a fost amânată de mai multe ori pe tot parcursul anului trecut, la ultimul termen, cel din 10 februarie, cauza a fost, din nou, amânată, pentru administrarea probei testimoniale (cu martori). Conform datelor primite ieri de la reprezentanții Judecătoriei Zalău, următorul termen în dosar a fost stabilit pentru 26 februarie. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă o situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Alte articole

5 Thoughts to “Un an de la accidentul mortal de la Astralis: Giulia Sabou – victima unui lanț mortal de ilegalități  ”

 1. Anonim

  un an in care nevasta lui Gurzau decide in continuarea pentru bunastarea zalaunilor, cu consimtamantul distrugatorului de bancomate si un an in care justitia nu scapa de metehnele comuniste, bine ca avem sef la DNA din Salaj

 2. de un șir lung de nereguli, ilegalități, de nepăsarea celor implicați în activitățile de autorizare și control a activităților de transport și, mai ales, de neglijența unui om care s-a crezut mai presus de lege.

  neglijenta criminal !! cine raspunde pentru asta? aceste institutii sunt conduce de criminali numiti politic !!!
  iar acest individ, este un criminal cu singe rece !!!

 3. Anonim

  IPJ Sălaj, Consiliul Județean Sălaj, Inspectoratul pentru Siguranța în Transporturi, cât și de către reprezentanții Registrului Auto Român – București
  acesti sunt complici la crima aceasta !!! sper doar sa existe Dumnezo si toti responsabili din aceste institutii sa plateasca si ei pretul cuvenit !! ochi pentru ochi !!! sa le cante popa la toti in curte !!!

 4. Anonim

  ce este de judecat, ce probe mai trebuie? 25 de de ani de puscarie fara drept de eliberare conditionate !! si confiscarea intregii averi a familiei acestuia si data familiei victimei !!

 5. Jos democratia !

  Pestele de la cap se-mpute, sicriul pe roti nu a putut fi tras pe dreapta de inspectii. Nu permite legea, trebuie sa avem patroni chiar daca murim. Tineti minte, asta e democratia !

Leave a Comment